4 признака, че използвате грешния фон дьо тен

И как да изберете подходящ

4 признака, че използвате грешния фон дьо тен

Намирането на правилния фон дьо тен е изключително трудна задача. Не само трябва да изберете подходящия цвят, но и трябва да съобразите текстурата, плътността и други неща с вида на кожата ви. Има много неща, които може да се объркат тук.

Как може да разберете дали не носите неправилния фон дьо тен? Фон дьо тенът е подходящ, когато решава всички проблеми, свързани с кожата и ви кара да изглеждате естествени. Ето няколко признака, че не използвате правилния фон дьо тен:

1. Стои на пластове

Несъответствието на цветовете е най-лесния начин да разберете, че носите грешния фон дьо тен. Ако фон дьо тенът ви се вижда, той не е подходящ за вас. Идеята му е да бъде незабележим и да изглежда максимално естествено.

Трябва да определите каква е кожата ви, за да изберете подходящия фон дьо тен. Ако кожата ви има розов оттенък- вземете си фон дьо тен със студен нюанс, ако кожата ви е жълтеникава, вземете си фон дьо тен в топъл нюанс. Ако не можете да прецените, просто пробвайте и двата вида фон дьо тен и преценете кой стои по-естествено.

2. Гримът се размазва

Прекарвате часове наред сутрин пред огледалото, само за да разберете, че гримът ви се е размазал до обяд. Това вероятно означава, че кожата ви е тъмна, а вие не използвате правилния фон дьо тен. Ако кожата ви е мазна, то през лятото и в по-топлите дни, тя се омазнява още повече.

Изберете фон дьо тен на прах или нанасяйте пудра върху фон дьо тена, това ще предотврати размазването и разтичането на грима.

3. Стои на ивици

Ако забележите, че фон дьо тенът ви стои на ивици и почертава всички малки бръчки, които имате по кожата, вероятно това не е подходящия фон дьо тен за вас. Ако сте по-възрастни или имате повече бръчици по кожата, се нуждаете от фон дьо тен, който да хидратира кожата ви.

За да избегнете това подчертаване на тези бръчици, търсете овлажняващи фон дьо тени и търсете хиларионова киселина. BB кремовете също ще ви помогнат да избегнете този ефект. Хиларионовата киселина пък кара кожата да изглежда по-млада.

4. Порите ви изглеждат огромни

Ако порите ви изглеждат като кратери веднага щом приключите с нанасянето на фон дьо тен, значи той просто не е подходящия за вас. По-плътните фон дьо тени запълват порите, потърсете нещо с по-лека текстура. В допълнение, проблем може да бъде основата или липсата на такава. Винаги се забелязва, когато някой не е нанесъл основа. Ако нанесете основа преди фон дьо тена, тя ще запълни порите и после този ефект ще липсва.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay