Кексчета с ягоди и шампанско

Кексчета с ягоди и шампанско

Малко шампанско е тайната за страхотен вкус на кексчетата. 

Необходими продукти:

За кексчетата: 

1 кутия готова смес за кексчета

1/3 чаша растително масло

3 белтъка

1 1/4 чаша шампанско

2/3 чаша ягоди, нарязани

За глазурата: 

3 чаши пудра захар

1/3 чаша масло

1 1/2 л. ванилов екстракт

1-3 с. л. шампанско

За ягодовия топинг:

3-4 нарязани ягоди

1 ч. л. захар

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната, според указанията на опаковката на готовата смес. Направете кексчетата: смесете готовата смес за кексчета, белтъците, шампанското, маслото и ги разбийте добре. Пригответе си тава за кексчета, както и хартийки за мъфини. Напълнете всяка от формичките със сместа, като слагате около 2/3. Изпечете кексчетата, около 10-15 минути. Най-сигурно е да ги проверявате с клечка за зъби, като тя трябва да излезе чиста от кексчето, ако е изпечено. Оставете ги да се охладят.

Направете глазурата: 

В средно голяма купа разбийте пудрата захар и маслото. Постепенно прибвете и ванилията и шампанското. Когато глазурата е готова, сложете върху всяко кексче. 

Направете топинга: Нарежете ягодите и поръсете със захар. Оставете ги да престоят, за да пуснат сок. След това поръсете кексчетата отгоре. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay