8 признака, че сте загубили прекалено много тегло

Дали диетата ви е стигнала твърде далеч?

8 признака, че сте загубили прекалено много тегло

Когато работите упорито, за да свалите килограми, всеки малък напредък ви се струва като победа. Но както загубата на тегло може да е добре за вас, така и може да се окаже, че не е особено здравословно. Лесно може да пропуснете признаците, че сте свалили прекалено много килограми. Това, че отслабвате не означава, че отслабвате по здравословния начин. Ето някои признаци, че сте стигнали твърде далеч:

1. Постоянно сте изморени

Малкото количество калории и хранителни вещества могат да доведат до слабост и умора. Ако установите, че нямате сили за обичайните си действия, това може да бъде проблем.

2. Нямате енергия за ежедневните си задължения

Друг знак, на който трябва да обърнете внимание- уморявате се по-бързо от обикновено. Изтощавате се от домашни задължения или тренировки, които обикновено правите всеки ден. Не става въпрос за това какво е теглото ви, а колко бързо се понижава. Ако губите повече от 2 килограма на седмица, може да изпитате нещо като умора.

3. Цикълът ви не е редовен

Прекъсванията в менструалния цикъл са друг знак, че не получавате достатъчно калории или хранителни вещества. Диетата и прескачането на храненията също са свързани с нередовен цикъл - недостигът на витамини може дори да предизвика симптоми на ПМС като раздразнителност, запек и оток.

4. Лицето ви изглежда изморено

Ако лицето ви изглежда измъчено или изморено, може би сте загубили твърде много тегло. Когато отслабват, хората губят много вода, а междувременно тялото им поглъща мускулите.

5. Меки и отпуснати сте

По-малкото килограми не означават по-тонизирано тяло. Бързата загуба на мускули може да бъде причина за притеснение. Всъшност, килограмите нямат значение- важно е как изглеждате и как се чувствате в кожата си.

6. Косата ви пада

Ако сте загубили твърде много тегло, може да сте загубили и много вода, което да причини загуба на косата. Нещата, които ядете или не ядете може да повлияят на косата ви. Някои диети, като диети без протеини могат да причинят загуби на косата. Дефицитът на желязо, цинк, ниацин, омега- 3 и омега- 6 мастни киселини също може да доведе до косопад.

7. Винаги ви е студено

Ако постоянно ви е студено, може да обвинявате метаболизма си. Нормално е, когато свалите килограми, да изгубите част от "естествената си изолация"- телесна мазнина. Но ако сериозно намалите приема на калории, метаболизмът ви може да се забави и да чувствате постоянен студ.

8. Постоянно сте в лошо настроение

Може да забележите, че сте раздразнителни, ядосани или се чувствате депресирани. Това е така, защото вашият мозък се нуждае от всички градивни елементи, за да поддържа настроението ви нормално. Когато не се храните пълноценно, вашият мозък не получава всички необходими вещества и заради това сте в лошо настроение.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay