10 полезни трика, с които ще изглеждате страхотно

10 полезни трика, с които ще изглеждате страхотно

Всички знаем, че първото впечатление е много важно, затова винаги се стремим да изглеждаме възможно най-добре. Ето защо се опитваме да се придържаме към определен стил и да подбираме това, което носим. Но има още няколко неща, които трябва да помним, за да изглеждаме перфектно.

Ще ви споделим няколко полезни трика:

Яката ви трябва да съответства на формата на лицето ви

Когато избираме риза или блуза, не винаги обръщаме внимание на формата на яката. Това не е ужасна грешка, но ако обърнете внимание на тази част, ще можете да подчертаете формата на лицето си и да изглеждате страхотно. 

Тесната яка е добра за хора с широко лице, защото тази яка прави лицето визуално по-слабо. За тези, които имат овална форма на лицето, се препоръчва класическа яка. А пък тези, които имат тесни лица могат да експериментират с формата на яката, например, биха могли да изберат кръгла форма.

Обърнете внимание на раменете и ръкавите си

Когато пробвате дрехи, обърнете внимание на раменете и ръкавите. Има едно правило за тези две части: шевовете на раменете трябва да са точно на раменете, а ръкавите трябва да завършват на китката.

Обърнете внимание на навитите ръкави

Много хора са свикнали да навиват ръкавите на ризите и блузите си. Но когато ги изпънат вечер, плата често е намачкан и ръкавите стават по-къси. За да избегнете това, развивайте ръкавите през няколко часа.

Разкопчани и закопчани копчета на палтото

Може да изглежда изненадващо, но дори и малък детайл като копчетата на палтата и якетата се нуждае от известно внимание. Трябва да знаете, че горното копче може да бъде закопчано или оставено разкопчано, средните трябва винаги да са закопчани и долното трябва винаги да е разкопчано.

Не се страхувайте да харчите много пари за обувки 

Много хора знаят, че качествените обувки имат много по-дълъг живот. Освен това, тези обувки са по-полезни за краката ви. И също така изискват повече грижа от ваша страна. Добре е да инвестирате повече пари в обувки, защото така краката ви ще се чувстват по-добре. 

Дървени закачалки за дрехи 

Дървените закачалки могат да бъдат чудесно средство за абсорбиране на излишната влага от дрехите. Разбира се, естественият материал също няма да повреди дрехите ви.

Никога не забравяйте колана 

Ако панталоните ви имат гайки за колан, трябва да ги използвате. Без колан общият ви вид ще бъде незавършен, така че трябва да имате няколко класически колана във вашия гардероб. Освен това, много хора смятат, че коланите трябва да бъдат съчетани с обувките, които носите.

Тениската не бива да се вижда под ризата

Това се отнася повече за мъжете, тъй като те по-често носят риза с тениска отдолу. Когато слагате тениска под ризата, тя не бива да се вижда. Закопчайте всички копчета или просто скрийте тениската по някакъв начин. 

Чорапите трябва да отиват на дрехите 

Можете да експериментирате с цвета на чорапите си в ежедневието, но когато отивате на сериозна среща, трябва да се придържате към правилата. Що се отнася до чорапите, хората казват, че те трябва да съответстват на цвета на панталоните. Мъжете могат също да съчетават чорапите си с вратовръзка, ако имат такава.

Сгъвайте пуловерите си 

Всички знаем, че пуловерите променят формата си с времето. Но този процес може да се ускори, ако ги слагате на закачалка. За да избегнете деформацията на пуловерите, сгъвайте ги и ги слагайте на рафт. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay