Егоцентрична и ентусиазирана: Росана Лаво

"Когато става дума за мода, ме изпълва такъв ентусиазъм, че ставам голям егоист.”

Клин Bershka, кожено яке Terranova, ботуши GEOX, чанта Fornarina
Клин Bershka, кожено яке Terranova, ботуши GEOX, чанта Fornarina

Работата в сферата на рекламата предполага перфектен външен вид ден след ден. Ръководната позиция пък не позволява небрежност и обличане на каквото и да е. Росана Лаво е отговорна за Интернет отдела на водещата медия агенция "Пиеро 97". Фирмата е на първо място по обем на обслужваните рекламни бюджети за България. 

Една истинска бизнес дама трябва да изглежда добре, независимо колко ангажимента са ѝ на главата. Росана се среща с много хора ежедневно и няма как да се примири с първата дреха, попаднала пред очите ѝ. Подхожда внимателно към своя тоалет, а отскоро споделя модните си решения в Egosiastic.

Какво те вдъхнови да започнеш своя блог?
Рано или късно, човек се захваща с това, което го влече - било като работа или хоби. Аз съм човек на живота. Обичам да се забавлявам. Преди рядко се задържах вкъщи, защото много пътувах, но с появата на сина ми преди 3 години, трябваше да си организирам живота по друг начин. Започнах да прекарвам повече време вкъщи. Тогава почувствах нужда от нова форма на забавление, и то от дома. 

Винаги съм се интересувала от мода и винаги съм получава комплименти за стила си. Веднъж една приятелка ме попита защо не си направя блог. Разрових се да видя как стоят нещата в Интернет пространството. И наистина се вдъхнових! 

Модните блогъри обикновено са много млади момичета. Не успях да намеря такъв, който се обръща към жената над 30, към мен. Сякаш като съм съпруга и майка, модата трябва да остане на заден план. Моят блог е за всички жени над 30, които не са готови да сменят токчетата с маратонки. Просто дойде моментът да изразя себе си и по друг начин и да го споделя с хората. Взех решението и всичко се случи за 3 дни.

Защо "Egosiastic"? 
Исках името да е късо и запомнящо се. По принцип хората, които правят подобни блогове, са хора със самочувствие и силно изразено его. Все пак излагат себе си на показ. Спонтанно ми хрумна идеята за съчетаване на две думи: егоцентричен и ентусиазиран в едно. Защото, както пиша в своя блог: "Когато става дума за мода, ме изпълва такъв ентусиазъм, че ставам голям егоист."

Искам да уточня, че не се изживявам като модел или моден експерт. Нищо подобно! За мен този блог е преди всичко забавление и начин да споделям нещата, които ме вълнуват. Радвам се, че за сравнително кратък период от време – 5 месеца, блогът намери своята публика и получавам доста поздравления и позитивни коментари.

Как минава един твой ден?
Стандартно – работен, често много динамичен ден. После съм вкъщи с любимите ми двама мъже. Към 9 вечерта подготвям пост за следващия ден.

Къде се крие тайната за баланс в живота и могат ли кариерата и семейството да вървят ръка за ръка?
В живота неизбежно едното надделява над другото. В някои етапи може да е семейството, в други – работата. Много е важно човекът до теб да е стабилен, да те разбира и подкрепя. Опитвам се да балансирам, но не е лесно. Сега е моментът да изразя благодарността си към мъжа ми, който винаги ме е подкрепял. Без него много неща в моя живот нямаше да се случат, в това число и Егосиастик. Той ме окуражи и ми помогна с техническата част по блога, освен това е и моят фотограф. Благодаря му за търпението, за любовта и спокойствието, което ми осигурява, за да мога да следвам мечтите си.


Какво обличаш, когато си на работа?
В нашата компания няма изисквания за строго официално облекло, но аз все пак гледам да спазвам някакъв етикет. Слава Богу, обожавам ризите и саката. Когато сложиш едно красиво сако върху доста небрежен аутфит, той веднага придобива бизнес звучене. Винаги съм с подходящи аксесоари към всеки тоалет, както и чанта и обувки. Всеки ден съм различна. Срещам се с много хора, освен това позицията ми е такава, че не мога да си позволя просто да сложа първата попаднала пред очите ми дреха сутрин.

А какъв е стилът ти извън работно време?
Зависи от случая. Ако сме на разходка със семейството, гледам да ми е комфортно, но винаги елегантно. Никога не излизам без обици, часовник и пръстени.

Егоцентрична и ентусиазирана: Росана Лаво

Любим аутфит за сезон есен-зима?
Един от любимите ми аутфити е мастилено зелен пуловер Benetton и бежово палто от ASOS. Другият е червен леопардов клин с черна дълга блуза и кожено яке. Задължитено с топъл голям шал и високи спортни ботуши на равна подметка.

Какво те дразни в облеклото на българката по улиците?
Липсата на фантазия и внимание към детайла.

Основно правило при шопинг?
Няма правила! Ако наистина ми харесва – взимам го. Все пак гледам да ограничавам чисто емоционалните покупки и да съм по-разумна в името на някой по-скъп дизайнерски артикул. Марката е важна, имам си любими, но не им робувам сляпо. Отворена съм към всичко, стига да е качествено и наистина да ми хареса.

В магазините втора употреба...
Могат да се открият страхотни неща. Но трябва да се отдели време, с което аз не разполагам. Затова най-често пазарувам от Параван, тъй като излагат нещата онлайн. Освен това дават страхотни идеи за стайлинг. Като че ли най-много си струват кожените неща – чанти, поли, рокли. Планирам да се разровя за карирана риза в някой секънд хенд. Имам точна идея за това, което искам. Пожелайте ми успех!

В модата...
Понякога има страшни извращения. Обичам модата да става за носене. Но тя си е бизнес като бизнес – целта е колкото се може повече продажби. Но все пак един от малкото, на който ние, жените, умираме да си даваме парите.

Егоцентрична и ентусиазирана: Росана Лаво Какви са дрехите и аксесоарите, в които си заслужава да инвестираме?
Чанти и обувки, по възможност скъпи и дизайнерски. Защото една хубава чанта или обувка има ужасно дълъг живот. Другото нещо, в което непрекъснато инвестирам, са кожените якета. Страхотна слабост са ми и също са вечни.

Чантата Just Cavalli се оказа много добро подадение. Нося я почти всеки ден, както и едно от любимите ми кожени якета в моята колекция – тъмносиньото Massimo Dutti.

Коя е последната ти придобивка?
Черна кожена чанта DKNY (вдясно). За пръв път я показвам сега!

А какъв е най-хубавият подарък, който някога си получавала?

Преди 10 години, когато се запознах с мъжа ми, му гостувах в Париж. Тогава за първи път влязох в ZARA. Харесах си едно черно зимно дълго яке с пух, но нямах възможност да си го купя. Страхотна радост изпитах, когато отворих кутията под елхата след няколко дни. Това ми напомня колко много се промени живота на всички ни за тези 10 години. Сега едно яке не може да предизвика такава радост в мен. Най-ценните неща са други, нематериални, и дай Боже и тази Коледа да е изпълнена с любов, топлина и много смях.

Тази Коледа ще подариш...
Сноуборд на детето ми и нещо от Massimo Dutti на мъжа ми.

На трапезата за Бъдни вечер ще сложиш...
Да си призная, не съм по готвенето. Тази година ще празнуваме Коледа по френски. Тя се различава доста от българските традиции.

В украсата на дома ти...
Задължително ще има елха, истинска и голяма. Със сина ми заедно ще я украсим. Ще има и лампички и гирлянди. Невероятно е как децата се радват на тези неща. Изпълва ме страхотно щастие, като го видя ухилен до ушите.

Къде ще празнуваш?
Коледа – вкусно и уютно, в тесен семеен кръг. А новата година ще посрещнем с приятели.

Перфектният тоалет за празничната нощ е...
Рокля! Аз очаквам кожената на Versace за H&M тези дни да пристигне вкъщи. Това ще е моята празнична рокля. Само остава да съм уцелила размера.

Какво написа в писмото си за Дядо Коледа?
Всеки ден му пиша. Но пък и той е доста изпълнителен. Вече започнаха да пристигат първите подаръци.

А какво искаш да се промени в живота ти през 2012?
Готова съм за всякакви приятни изненади и пътешествия!

Вдъхновете се с егосиастичните идеи на Росана:
25 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay