Всичко за стриите, появяващи се след бременността

Какво не знаем за тях?

Всичко за стриите, появяващи се след бременността

Знаете, че доста жени се оплакват от появата на стрии след като родят. Днес ще си заговорим по-задълбочено за тях. За това какво представляват, защо се появяват и всякакви други въпроси.

Стриите са подкожни кръвоизливи(разкъсвания), които с времето зарастват и биват заместени  със съединителна тъкан, поради тази причина в началото имат червен цвят, а по-късно изсветляват.

Двете основни причини за появата им е рязко отслабване или в следствие на хормонални промени, които всички знаем, че настъпват по време на бременността.

Те се появяват първо като линии, като цветът им е от бледо розово до червено. Те обикновено са разположени успоредно една на други и са с различна дълбина и дълбочина.

Само бременността ли е причина за поява на стрии?

При нея най-лесно се появяват, защото тогава и двете условия за появата им са много лесни за изпълнение – хормони и рязко напълняване и след това отслабване. Но това не е единственият период от живота ни, в който могат да се появят. Тежко заболяване, пубертетът или строгите диети също могат да Ви доведат стрии.

Къде най-често се появяват стриите?

Предпочитани зони са коремът, бедрата и ханшът. Не е изключено да се появят и на гърдите, дупето, раменете, гърба.

Как да предотвратим появата им?

Няма чудодейно лекарство, което да Ви предпази от тях, но има неща, които, ако не правите, ще сте много по-защитени. Добре е да се храните балансирано по време на бременността, да включите междинни хранения между основните и да не забравяте да се хидратирате. Така няма да напълнете много и няма да стресирате организма и след това отслабването ще стане плавно, защото няма да се налага на организма да смъква 20 кг. Сравнете 10 и 20 – има разлика, нали?

Също така е добре да овлажнявате кожата си постоянно. Нанасяйте с масажни движения хидратиращ крем на бедрата, корема, ханша. Освен това избягвайте стреса. Той също е причина за качване на килограми понякога.

Яжте храни, богати на фибри, спортувайте, не стойте дълго на слънце.. с една дума водете здравословен начин на живот!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay