Как да се справим със слънчево изгаряне?

Как да се справим със слънчево изгаряне?

Слънчевото изгаряне се получава в следствие на прекалено дълго излагане на кожата на вредните ултравиолетови лъчи. Не бива да подценяваме вредите, които това може да донесе за нас и кожата ни. Препоръчително е да използвате предпазни лосиони с висок фактор, който да предпазва кожата ви - високият фактор няма да ви попречи да почернеете, но може да ви спести доста неприятности. Когато вече сме пропуснали етапа с предпазването и кожата ни е зачервена, ето какво можем да направим, за да улесним възстановяването й:

Подхранване на кожата

Когато изгорите в следствие излагане на слънце, щетите, които са нанесени на кожата приличат на тези от топлинно изгаряне. Ето защо е важно да помогнете на кожата да се възстанови като я хидратирате от вътре на вън - пийте много вода. Дори да използвате лосиони и кремове, водата, която пиете ежедневно ще направи възстановяването на кожата възможно много по-бързо и лесно.

Намаляване на възпалението

Можете да вземете противо-алергично хапче, което ще намали червенината и оттока. Също така ще намали болката от изгарянето.

Бъдете търпеливи

Ако изгарянето е по-сериозно и се появят мехури трябва да ги оставите да минат сами. Важно е как третирате кожата си след като вече е по-чувствителна и подложена на изпитанието да се справи със слънчевото изгаряне

Как да предотвратите слънчеви изгаряния в бъдеще?

Използвайте защитни лосиони с висок фактор ( над 30 SPF ). Ако сте с твърде бяла кожа можете да използвате и дрехи с предпазна функция, които ще ви защитават от слънчевите лъчи. Не подценявайте грижата за кожата си, не само на плажа, но и в града, за да имате здрава и красива кожа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay