Как да станете по-високи и да добиете перфектна стойка?

Само за 1 седмица

Как да станете по-високи и да добиете перфектна стойка?

Алис Робинсън от Англия изпробва няколко популярни техники и успя да стане с 1.5 см по-висока за една седмица, благодарение на опъването на гръбначния стълб. Правилната стойка ще добави още един сантиметър във вашата височина.


Ето какво трябва да правите, ако искате да станете по-високи:

Как е възможно?

Всъщност ставате по-високи дори когато спите. 10 минути лежане по гръб добавя 5 мм височина. Това се случва, поради свиването на гръбначния стълб през деня и връщането му към форма при лягане.

Можете да стимулирате този растеж, чрез някои упражнения, но не забравяйте, че при възрастен, който е приключил с фазата на растеж (над 25 години) няма да има удивителни резултати.

Каране на колело

За да станете по-високи, чрез каране на велосипед, вдигнете седалката си така, че да трябва да опънете краката си, за да достигате педалите. Но не я вдигайте прекалено, за да не навредите на ставите си.

Висене на лост

Това е лесно упражнение. Не е нужно да се набирате, просто се дръжте на лоста и останете така толкова дълго, колкото можете. Това упражнение помага за укрепването на гръбначните мускули и на коремните мускули.

"Стойте" на раменете си

Как да станете по-високи и да добиете перфектна стойка?

В тази позиция, разтегнете краката си нагоре, колкото е възможно по-силно. От решаващо значение е да поддържате тялото си под прав ъгъл и да не позволявате на краката си да падат рязко.

Упражнение "Кобра"

Как да станете по-високи и да добиете перфектна стойка?

Освен че е добро за гръбначния стълб, това упражнение може също така да стегне дупето, краката и корема ви.

"Сгъване" на тялото

Как да станете по-високи и да добиете перфектна стойка?

Докато се сгъвате, опитайте да държите краката си прави и да докосвате пръстите на краката си с ръце. Постепено увеличавайте дълбочината на извивката.

Скачане

Можете да скачате на въже, да играете баскетбол или просто да скачате на място. Това помага за укрепване на костите и мускулите. А с течение на времето ще станете и малко по-високи.

Плуване

Плуването е на върха на списъка с упражнения, които ви  помагат да станете по-високи. Във водата, натоварването на костите е значително по-малко и вашите стави стават по-гъвкави. Това улеснява порастването на височина.

Бонус

Някои други фактори, влияещи върху вашата височина:

Начинът ви на хранене

Сън

За да станете по-високи, трябва да консумирате достатъчно количество калций, желязо, витамин D и други елементи и витамини, от които тялото ви се нуждае, за да функционира правилно.

Трябва да спите на твърда повърхност. Най-добре е да изберете подходящ ортопедичен матрак и възглавница, която да съвпадне.

Всичко това ще ви помогне да пораснете малко и да поддържате перфектната си стойка.



Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay