Кои са причините, за да роди една жена секцио?

Защото нормалното раждане е най-добрата алтернатива

Кои са причините, за да роди една жена секцио?

Избирането на раждане секцио е опасно, ако няма основателна причина. Според нас само един лекар може да каже дали една жена има нужда от това. Секциото изобщо не е толкова лесно и безопасно и не бива да смятате, че с него ще ви боли по-малко. Да, докато раждате няма да чувствате нищо, но след като родите ще усетите ужасни болки и възстановяването ви ще бъде много по-трудно. Ще ви кажем кои са основателните причини, поради които лекарят може да реши, че имате нужда от цезарово сечение.

Проблеми с плацентата

Ако плацентата лежи в матката или частично покрива шийката на матката , това е опасно и се предписва раждане чрез секцио. Това се появява през третия месец от бременността. Лечението включва лежане на легло.

Плацентно разрушаване

Това представлява отделяне на плацентата от маточната лигавица, което обикновено се случва в третото тримесечие. Тое много рядко и 1% от бременните жени го получават. Бъдете готови за болка и кървене.

Скъсване на матката

При на 1 на всеки 1500 раждания или бременности матката се къса. Това може да доведе до кръвотечени в матката и да възпрепятства подаването на кислород към бебето.

Фетален дистрес

Най-честата причина е липсата на достатъчно кислород, добавен на бебето.

Генитален херпес

Диабет

Ако страдате от диабет, шансовете да раждате със цезарово сечение е много по-голям.

Прееклампсия

Това е състояние, включващо високо кръвно налягане по време на бременност. Това състояние може да попречи на плацентата да получи достатъчно количество кръв и да намали потока на кислород към бебето.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay