Най-добрият начин да отслабнете, ако имате хипотиреоидизъм

Трудно е, но не е невъзможно

Най-добрият начин да отслабнете, ако имате хипотиреоидизъм

Айнщайн е казал "Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати...". Това е много познато на жените, които имат хипотиреоидизъм и се опитват да отслабнат. Добрата новина е, че не сте сами! Наистина е много трудно да свалите килограми, ако имате хипотиреоидизъм. 

Хипотиреоидизъм се случва, когато щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони на щитовидната жлеза.

Когато тя функционира нормално, тези хормони, продуцирани от щитовидната жлеза, регулират това как тялото ви използва енергията, поддържайки мозъка, мускулите и органите, които работят; всъщност повечето хора дори не знаят, че имат щитовидна жлеза и какво представлява тя, докато нямат проблем с нея. 

Тази малка жлеза може да причини много проблеми, като промени в телесната температура, текстурата на кожата и колебания в теглото. 

Жените, които имат проблеми с щитовидната жлеза се чувстват така, сякаш тя работи срещу тях. В допълнение към всичко останало, хормоните на щитовидната жлеза също регулират метаболизма ви и ниските нива на тези хормони правят метаболизма ви по-бавен.

Жените, които имат такива проблеми често опитват всякакви диети, но не могат да отслабнат. Освен това, дори да свалят килограми, изпитват огромни затруднения да задържат тези килограми. 

Но това в никакъв случай не означава, че отслабването е невъзможно. Ето няколко съвета за отслабване за жените с хипотиреоидизъм:

Първо: трябва да диагностицирате проблема

Ако имате симптоми на хипотиреоидизъм - умора, необяснимо повишаване на теглото, повишена чувствителност към настинки и грипове, запек и суха кожа - време е да се обърнете към вашия лекар, който ще направи кръвен тест за определяне на нивата на хормоните.

Ако установите високи нива на някои хормони, ще започнете лечение. В повечето случаи се предписва синтетичен хормон, който запълва липсата на въпросния хормон. 

В един перфектен свят би трябвало излишните килограми да изчезнат, но в реалността нещата не се случват по този начин. Нормализирането на нивата на хормоните няма да помогне за отслабването.

След това: изградете си схема за трениране

Още не е установено защо, но хормоните на щитовидната жлеза засягат мускилите и на жените с хипотиреоидизъм им е много по-трудно да оформят и стегнат мускулите. Тези жени трябва да тренират много по-усърдно, за да постигнат резултати. 

За най-добри резултати, трябва да правите поне 3 силови тренировки в седмицата. Всяка тренировка трябва да трае около час и да работите върху всички основни мускулни групи. 

Усилвайте темпото на кардио тренировките

Кардио тренировките са от съществено значение за свалянето на килограми. Жените с хипотиреоидизъм могат да отслабнат, но кардио тренировките трябва да са много по-интензивни. Трябва да правите 5 кардио тренировки в седмицата, по около 30 минути- 1 час. 

Добавете протеини в менюто си

Заедно с правилните тренировки, добавянето на протеини в менюто е от ключово значение за постигане на желаната фигура. Освен протеините, трябва да добавите зеленчуци, пресни плодове и здравословни въглехидрати и мазнини.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay