10 начина да се отървете от белия език

10 начина да се отървете от белия език

Редовно премахвайки тази отрова от езика, можете да "чистите" и да провеждате постоянна детоксикация на тялото. Почистването на езика подобрява чувствителността на вкусовите пъпки, освежава дъха и предотвратява появата на кариеси, плаки и заболявания на венците.

Защо езикът ви е бял?

Белият език може да бъде показател за болести.

От древни времена, състоянието на езика е било използвано за диагностициране на болести в тялото. Езикът ни показва, че нещо не е наред с тялото преди началото на болката и появата на признаци на заболяването. Древните лечители са вярвали, че пациентът не е напълно излекуван, докато езикът не изглежда здрав, дори ако всички симптоми на основното заболяване вече са изчезнали.

Местоположението на плаката ни позволява да определим съвсем точно органа, който се нуждае от лечение:

Предната част и върха на езика: Болести на дихателната система. Белите дробове причиняват образуване на белота по краищата. Бялата плака в средата показва проблеми със сърцето.

Средната част на езика: Черният дроб се прожектира върху левия ръб, панкреасът отдясно и стомаха е в средата.

Основата на езика: Краищата съответстват на бъбреците, а в средата са червата. Натрупването на белота в основата може да сигнализира за наличието на значително количество токсини в червата. Това е признак за появата на гастрит, стомашни язви или дуоденални язви, особено ако има пукнатини или ако плаката е сива.

Също така, образуването на бяла или друга плака върху езика е признак на отслабена имунна система.

Така че, ако езикът ви е бял, проверете го и определете къде се намира плаката.

И не забравяйте, че този бял език може да бъде индикатор за недостатъчна хигиена на устната кухина.

Естествени средства за почистване и дезинфекция на езика

Има някои естествени трикове, които могат да ви помогнат да почистите и дезинфекцирате езика. Това ще ви помогне да подобрите здравето на вашите венци и дори на зъбите.

1. Чесън

Това е невероятно, нали? В края на краищата ние сме свикнали с факта, че чесънът е причина за лош дъх, а не начин за почистване на устата. Не обръщайте внимание на предишните убеждения за чесъна и не се страхувайте да ядете суров чесън - това ще ви помогне да убиете бактериите и да почистите езика.

2. Алое вера

Алоето има противовъзпалителни и лечебни свойства. За да убиете микробите на езика и на венците, сложете супена лъжица сок от алое вера в устата си, жабуркайте се с него за няколко минути и го изплюйте. След това изплакнете устата си с топла вода. Можете да повторите това няколко пъти на ден.

3. Сол

Солта е един от най-добрите помощници за почистване на езика. Абразивните солеви частици ще премахнат замърсяването и мъртвите клетки от езика. Поръсете малко сол на езика и леко мийте с четка за зъби. След това изплакнете устата си с вода. Повторете два пъти на ден.

4. Куркума

Куркумата е не само подправка, но и отлична алтернатива на антисептичните лекарства за устата. Комбинирайте сок от куркума и цитрус, докато получите пастообразна консистенция. Нанесете паста върху езика за 2 минути, след което изплакнете обилно с топла вода. Готово!

5. Четка за зъби или скраб

Внимателно измийте езика с четка за зъби или специална четка отдолу нагоре - от основата до върха. Не натискайте силно и отделете време.

6. Дезинфекцираща вода за уста с билки и сол

Билките имат лечебни свойства - например лайка, мента и градински чай. Вземете една супена лъжица лайка, една чаша мента, добавете щипка дъбова кора в сместа и добавете 4 чаши преварена вода. Изчакайте течността да се охлади. След това добавете сол. Готово! Изплаквайте устата си с тази вода няколко пъти на ден.

Неща, които НЕ бива да правите:

1. Не пушете

Пушенето може да предизвика възпаление на езика. Това означава, че мъртвите клетки се натрупват на езика, което създава удобна среда за растежа на бактериите. Също така цигареният дим съдържа химикали, които са нездравословни за устата.

2. Не пийте алкохол

Алкохолът засяга езика по 2 начина едновременно - причинява възпаление на езика и дехидратира организма. Ето защо е по-добре да се въздържате от това.

3. Пийте повече вода

Водата помага на цялото ни тяло, включително и на езика. Дехидратацията и сухотата в устата могат да предизвикат бял език. Пийте вода редовно и обмислете фактори като телесното тегло, нивото на активност и климата. Винаги носете бутилка вода със себе си.

4. Подобрете хигиената на устата си

Всичко е логично и просто тук. Добрата хигиена на устната кухина може да помогне за намаляване броя на бактериите. Необходимо е да почистите както зъбите, така и езика след всяко хранене - сутрин и преди лягане. В идеалния случай този ритуал трябва да изглежда по следния начин: почистване на зъбите и езика, използване на конци за зъби, използване на вода за уста.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

11 5
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay