5 безполезни упражнения, които няма да ви помогнат да отслабнете

Няма смисъл да ги правите

5 безполезни упражнения, които няма да ви помогнат да отслабнете

Повечето хора са склонни да мислят, че всякакъв вид физическа активност води до загуба на тегло. Оказва се, че това предположение е погрешно. Ако целта ви е да станете по-слаби и да изгубите излишните килограми, трябва да спрете да правите упражненията, които водят до нарастване на мускулите и ви правят визуално по-едри.

Ето кои упражнения са неефективни и с какво трябва да бъдат заменени. Не пропускайте бонус съвета в края на статията, за да научите трите тайни на ефективната загуба на тегло!

5. Странични наклони с тежести

За да се постигнат красив, плосък корем, много момичета правят странични наклони с гири или други видове тежести. Това упражнение развива страничната част на корема, като визуално увеличава стомаха и прави талията по-малко забележима.

Какво трябва да направите вместо това: Правете наклони без тежести или използвайте гири, които не са по-тежки от 3-4 кг. Не правете това упражнение повече от веднъж седмично.

4. Клекове

Клековете са едно от най-ефективните упражнения за укрепване на бедрата. Въпреки това, ако имате наднормено тегло и мускулите ви са покрити с мастни натрупвания, клековете ще направят тези части на тялото да изглеждат още по-големи. Освен това, това упражнение не само ще напомпа бедрата, а и мускулите на краката.

Какво трябва да направите вместо това: Не прекалявайте с клековете. Клякайте без тежести. Правете 20-30 повторения за 4-5 серии, като почивките между тях трябва да са не повече от 30-40 секунди.

3. Събиране и отблъскване на бедрата в седнало положение

Когато става въпрос за борба с телесните мазнини, външната и вътрешната част на бедрата могат да бъдат най-проблематичните области. С надеждата да станат по-слаби, жените активно се занимават с упражнения за тази зона в залата. Но такава тренировка за сила не води до загуба на тегло.

Какво трябва да направите вместо това: За начало спрете да правите упражнението за събиране / отблъскване, подпомагано от тежестта на машината, и го заменете с напъди, без тежести. 

2. Упражнения с тежести за гръб 

Упражненията за укрепване на гърба са от решаващо значение за всеки, който прави тренировки за сила. Но ако ги извършвате често и с тежки тежести, може да предизвикате прекалено широк гръб, като по този начин ще унищожите женските пропорции на фигурата си.

Какво трябва да направите вместо това: Правете упражненията не повече от веднъж седмично, като използвате малко тегло. Загряването ви преди всяка тренировка трябва да включва хиперсексуции: това ще спомогне за укрепване на задните мускули без увеличаване на мускулната маса.

1. Лицеви опори

Това упражнение е удобно, защото не изисква допълнително оборудване и може лесно да се направи у дома. Не трябва обаче да прекалявате - лицевите опори укрепват гръдните мускули, трицепсът и трапецът. Ако имате наднормено тегло, упражняването на тези мускули ще направи вашите ръце и рамене да изглеждат дори по-големи.

Какво трябва да направите вместо това: Заменете лицевите опори с планк. Това ще помогне за укрепване на основните мускулни групи и стягане на стомаха.

Бонус:

Не забравяйте трите основни правила, които трябва да се следват, ако целта ви е да отслабнете:

Комбинирайте упражнения за кардио и сила.

Променете тренировъчните програми и се опитайте да правите различни варианти на упражнения за една и съща мускулна група.

За да изгубите допълнителни килограми, изпълнявайте упражненията с по-малки тежести, но правете повече повторения с по-кратки почивки между тях.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay