7 признака, че тялото ви моли за помощ

Вижте какво се опитва да ви каже

7 признака, че тялото ви моли за помощ

Човешкото тяло е перфектен механизъм, при  който се случват много неща по едно и също време. И понякога ни дава признаци, че има нужда от помощ. Ако игнорираме тези признаци, това може да доведе до здравословни проблеми.

Ето някои сигнали, които трябва да имате предвид:

Безсъние, раздразнителност и крампи на краката

Ако имате тези признаци, тялото Ви се нуждае от магнезий и калий. За да възстановите тези жизненоважни елементи, добавете домати, портокали, банани и спанак във вашето ежедневно меню.

Суха кожа

Сухотата на кожата може да означава липса на витамин Е. Затова трябва да ядете повече зеленчуци, масло, ядки и риба.

Нужда от сладко

Ако внезапно чувствате силно желание да изядете нещо сладко, може да се дължи на стрес, депресия или изтощение. Вашето тяло иска глюкоза. Давайте на организма си това, което иска, но за да избегнете качването на излишни килограми, яжте черен шоколад или мед.

Желание за ядене на лед

Ако откриете, че желаете да ядете лед, може да имате анемия - недостиг на желязо. Най-добрите източници на желязо са говеждо месо, яйца и мекотели. Въпреки това е по-добре да се консултирате с лекар, ако искате да ядете лед или нямате енергия.

Кървящи венци

Внезапно или постоянно кървене на венците, когато миете зъбите си, е индикатор за липса на витамин C. Включете в менюто си следните продукти: цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, домати, зеле, карфиол и броколи.

Чупливи нокти и изтощена коса

Вашето тяло ви казва, че му липсва витамин В. Пийте повече мляко и яжте морски водорасли и гъби.

Кръгове около ирисите

Такива кръгове могат да се появят при хора над 50 и това е нормално. Ако обаче се появят при по-млад човек, тове е знак за високи нива на холестерола. Трябва да се консултирате с лекар. 


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay