8 признака, че сте здрави, дори да не мислите така

8 признака, че сте здрави, дори да не мислите така

В това напрегнато време, в което живеем, напрежението около болестите и здравословното ни състояние е голямо. Според лекарите, хората обръщат твърде голямо внимание на здравето си, което води до хипохондрия. Ще ви споделим 8 признака, които издават много добро здравословно състояние:

1. Ядете, само когато сте гладни и никога не преяждате

Ако не ядете от скука и не сте психологически пристрастени към храната, това означава, че здравето ви е в доста добро състояние. Това е едно от основните правила на здравословния начин на живот. 

2. Ядете здравословна храна

Вие ядете вкусна и разнообразна храна. Не ограничавайте диетата си до пилешки гърди и ориз, или обратно, не яжте твърде много бонбони или храни, които са лоши за вас.

3. Ядете толкова, от колкото тялото ви се нуждае

Всеки човек има свои собствени хранителни нужди. Няма универсална формула, която можете да използвате, за да изчислите от колко калории имате нужда, това е много индивидуално нещо. Можете да ядете много малко или много повече от други хора и все още да бъде нормално. Най-важното е да слушате тялото си и да се опитате да разберете какво иска. Ако сте в състояние да направите това, поздравления!

4. Можете да изкачите стълби, без това да затрудни дишането ви

Това е индикатор, че тялото ви е в добра физическа форма. Не е нужно да имате невероятна издържливост или да спортувате много, за да се считате за здрави. Ако не смятате, че умирате, когато се качите по стълбите, това означава, че сте добре. Ако се качвате по стълбите, без проблеми, това означава, че тялото ви е здраво и може да се справи с нормалната ежедневна физическа активност. 

5. Изпитвате редица емоции - от тъга до вълнение

Психологическото здраве няма нищо общо с това да бъдете оптимист 24 часа в денонощието. Учените казват: "Яростта от време на време е нормална, тъгата е нормална, раздразнението и депресията също са нормални. Способността да изпитвате всички тези емоции е знак за добро психическо здраве. И също трябва да осъзнаете, че никоя от тези емоции не е постоянна."

6. Можете да ставате доста рано, без аларма

Това означава, че можете да ставате рано, без тревога и да се чувствате добре. Не става въпрос за дните, в които трябва да станете в 6 сутринта. Става дума, когато имате спокоен график и не е нужно да ставате в точно определен ден. Така че, ако можете да се наспивате добре и да се събуждате без аларма, вие сте в добро здраве. 

7. Не заспиване незабавно, щом легнете

Разбира се, има трудни дни, в които заспите в рамките на секунди - след като главата ви удари възглавницата. Това е съвсем нормално, освен ако не се случва всеки ден. Според учените нормалният процес на заспиване отнема от 10 до 20 минути. Това трябва да бъде спокоен и бавен процес.

8. Имате достатъчно енергия да правите това, което искате

Това означава, че ако не е нужно да оцелявате в цикъла "сън - храна - работа - сън", тогава сте добре. Имате достатъчно енергия за нещата, които ви харесват, като да играете с детето си, да се срещнете с приятелите си или да прекарате време с домашните си любимци.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay