8 промени, които се случват с тялото ви, когато сте на 20, 30 и 40 години

Всички знаем големите промени, които се случват с тялото ни

8 промени, които се случват с тялото ви, когато сте на 20, 30 и 40 години

В гимназията на всички ни е обяснено какво се случва с тялото ни, когато минаваме през пубертета. През този период са най-големите трансформации, но никой не ни е казал, че всъщност тялото не спира да се променя през целия живот. Дълго след като тялото ни се е оформило така, както ще бъде цял живот, се наблюдават някои малки и не толкова малки промени.

Ако сте започнали да усещате тялото си по различен начин, когато сте били на 20, 30 или 40, това е напълно нормално. Ето какво се случва с тялото след тийнейджърските години:

20+ 

1.Възможно е да имате акне

За съжаление, след пубертета, който се характеризира с много, много пъпки, в това десетилетие от живота ви, също е възможно да се сблъскате с досадното акне. 20-те години поставят началото на възрастното акне, което се обостря обикновено преди менструацията.

2.Лицето става по-слабо

При децата има мазнини по лицето, които изчезват, когато пораснете. Лицето става по-слабо, скулите са по-изразени и бузите са по-малки.

30+ 

1. Губите мускулна маса

Мускулната маса намалява през 30-те, което води до натрупване на повече мазнини в тялото. Една жена на 30 има повече мазнини в тялото си, отколкото една жена на 20, дори да са с еднакви килограми и телосложение.

2. Метаболизмът се забавя

Този процес започва след 25-годишна възраст, но се забавя допълнително през 30-те. С всяко десетилетие, метаболизмът се забавя с 2-4%, което може да доведе до увеличаване на теглото.

3. Костите стават по-тънки

За да поддържате костите си здрави, трябва да тренирате, да се храните правилно и да избягвате тютюнопушенето.

40+

1. Имате повече мазнини по корема

Нивото на естроген спада, това на тестостерона се покачва и в резултат на това мазнините се разпределят в тялото. Възможно е да качите килограми като цяло, не само корема и да забележите спад на мускулната маса.

2. Проблеми със зрението

След 40 е нормално да започнете да имате проблеми със зрението. Вероятно няма да виждате нищо, което е на по-малко от две крачки от вас. Вероятно е време за очила за четене.

3. Абсорбирате по-малко хранителни вещества

Поради изчерпване на стомашните киселини, организмът не може да смила храната. Това води до липса на витамини, предимно B12, което води до умора. Приемането на витамини B12 и избягването на приемане на течности по време на хранене, може да помогнат на организма ви да абсорбира повече хранителни вещества. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

10 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay