9 съвета за перфектна холивудска усмивка

9 съвета за перфектна холивудска усмивка

Всички мечтаем за здрава и красива усмивка, но малко хора се осмеляват да избелят зъбите си химически.

Ще ви предложим няколко процедури, които можете да правите у дома, които няма да навредят на емайла ви. Разбира се, тези процедури не заместват редовното посещение на зъболекаря, но ще намерите разлика в цвета на зъбите си и венците ви ще станат по-силни.

1. Избелваща паста

Смесете една супена лъжица куркума със същото количество кокосово масло и 2-3 капки ментово масло. Използвайте тази смес като обичайна паста за зъби. Тя ще се погрижи за вашия емайл, ще избели зъбите ви и ще освежи дъха ви.

2. Масло от чаено дърво

Ако разредите 5 капки от 100% масло от чаено дърво в половин чаша вода и изплаквате устата си с този разтвор всеки ден, след миенето на зъбите, ще забележите резултат само за няколко седмици. 

3. Паста от ягоди

Вземете пресни ягоди и ги намачкайте с лъжица. Смесете ягодите с морска сол и разбъркайте. Нанесете получената смес върху четката за зъби и леко масажирайте зъбите си за няколко минути. След това изплакнете устата си. За да предпазите емайла си, не го правете по-често от веднъж на две седмици.

4. Кокосово масло

Нанесете малко кокосово масло върху зъбите си, преди да ги измиете. Оставете го за 15-20 минути, след което внимателно измийте зъбите си с паста за зъби. Правете това 2 или 3 пъти седмично.

5. Активен въглен

Смесете активен въглен с вода, за да получите гъста смес. След това внимателно я нанесете върху зъбите си. Оставете я за 2 минути и изплкнете устата си с вода. След това измийте зъбите си. Правете това веднъж или два пъти седмично.

6. Избелване с обелка от банан

Банановата кора съдържа вещества, които разтварят зъбната плака и помагат за поддържането на перфектния цвят на зъбите. Разтрийте зъбите си във вътрешната част на кората и изчакайте няколко минути. След това измийте зъбите си и изплакнете устата си. Можете да повтаряте това толкова често, колкото искате.

7. Изплакване на устата с лимон

Този метод за изплакване на устата ще ви помогне да избелите зъбите си постепенно и да запазите дъха си свеж. Смесете 3 части лимонов сок и 1 част сол, разбъркайте ги и изплакнете устата си, след като измиете зъбите си. Прилагайте този метод 2-3 пъти седмично.

8. Листа босилек

Почистете няколко свежи листа босилек, направете го на пюре и го използвайте редовно, вместо обикновената паста за зъби, за да избелите зъбите си. Също така можете да нанасяте това пюре 10-15 минути преди миене на зъбите. 

9. Алое вера

За да получите истинска, холивудска усмивка, използвайте пресен сок от алое вера или си купете гел от алое вера. Разтривайте го в зъбите си и след това изплаквайте. Правете това всеки ден в продължение на седмица.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay