Здравословно слаби с Шуслерови соли

Как да се храним правилно, комбинирайки с 12-те елемента на живота

Здравословно слаби с Шуслерови соли

Хипократ е казал: "Болестите не връхлитат човека като гръм от ясно небе, а са резултат от последователни грешки срещу природата". 

Тази мъдрост ни беше припомнена от немската графиня Анжелика Волфскийл, която гостува у нас по повод настоящата конференция по хомеопатия и Шуслерова терапия. Графиня Волфскийл е много известен и търсен натуропат. Особено в Германия, където алтернативните методи на лечение, присъщи за натуропатията, се радват на подобаващо уважение.

Всъщност, преди да се превърне в лечител, натуропатът е на първо място учител. По какво ли? По правилен начин на живот. Тези хора се стремят да ни отворят очите за факта, че в днешно време здравеопазването е насочено към това да лекува болни. А резултатите ще бъдат далеч по-радостни, ако вместо това здравите се предпазват от заболявания.

За целта трябва да си припомним (и да спазваме!) основните правила на здравословния живот, а те не са свързани с непрекъснатото поглъщане на всевъзможни медикаменти. Лекарствата потискат различните възпаления в организма, но едновременно с това нарушават и естествената му способност да се бори сам с опасностите. Да се самолекува. Разбира се, бета-блокерите, кортикостероидите и т.н. могат да помогнат в животоспасяващи ситуации, но не трябва да позволяваме приемът им да се превърне в хроничен.

Точно тук на помощ ни идват Шуслеровите соли, които видяхте в заглавието. Това са 12-те "елемента на живота" - минерали, които, приемани в определени комбинации помежду си, улесняват възстановяването на правилната обмяна на веществата в организма. Така се засилва не само имунната му защита, но и той става способен на цялостно оздравяване, без да се натоварва допълнително с химия. Солите на д-р Шуслер могат да повлияят благотворно върху цялото тяло - от отделните органи, в които вече е възникнал сериозен проблем, до наличието на здрави зъби и стройна фигура.

716072И тъй като именно затлъстяването е сред основните причини и признаци за предразположение на организма към всякакви заболявания, решихме да му отделим специално внимание. Не от суетна, а от здравословна гледна точка. Защото именно в здравето се крие ключът към нашето щастие.

Анжелика Волфскийл изложи пред нас своите професионални съвети за природосъобразна борба срещу затлъстяването и ние бързаме да ги споделим с вас. Минералната терапия с Шуслерови соли, придружена от правилно хранене и спазване на някои елементарни принципи за здравословен живот, може да направи чудеса.

Защо не се обличаме добре? 
Графиня Волфскийл сподели, че е особено изумена от леките и разголени дрехи, които младите жени в България носят през зимата. Освен всички останали рискове, на които ни излага този начин на обличане, той води и до затлъстяване. Помагат му също така климатиците.

Охладеното тяло трупа мастна тъкан, за да се пази, а тя много трудно се маха впоследствие. За сметка на това, вирусите нямат шанс при едно добре затоплено и стройно тяло. Най-опасно е затлъстяването тип "ябълка" - когато мазнините не се разпределят равномерно по ханша и бедрата (тип "круша"), а се натрупват предимно в областта на талията.

Как да отслабнем, ако вече сме натрупали килограми?
Натуропатията ни предлага следната минерална терапия:

Шуслерова сол №10 на закуска активизира отделянето.
Шуслерова сол №5 на обяд засилва функцията на органите за обмяна на веществата.
Шуслерова сол №9 на вечеря регулира обмяната на мазнините.

От всяка от изброените соли се приемат 5-10 таблетки половин час преди съответното ядене, разтворени във вода. Тази програма гарантирано активизира метаболизма, но трябва да бъде съчетана и с правилното хранене, за което ще поговорим след малко.

Как да се предпазим от затлъстяване? 
Ако все още нямаме нужда да сваляме килограми, профилактичната програма за поддържане на необходимата обмяна на веществата е следната:

Шуслерова сол №9 - 3-6 таблетки сутрин
Шуслерова сол №10 - 3-6 таблетки на обяд
Шуслерова сол №11 - 5-10 таблетки вечер

Добре е тази профилактика да се провежда два пъти годишно, за период от 6 до 12 седмици. Коледните и Великденски пости са особено подходящи за целта. Ако ги спазваме и наистина се отказваме напълно от животинските мазнини за известно време всяка година, това ще се отрази изключително благотворно на фигурата и здравето ни.

Разбира се, гореописаната терапия не е свързана само с желанието да не напълняваме. Тя поддържа киселинно-алкалното развновесие в организма и предпазва от различни заболявания, включително остеопороза, Синдром на неспокойните крака, други неврологични проблеми, както и такива, свързани с климактериума.

Кои са основните принципи на здравословното хранене? 
Шуслеровите соли ни помагат, но преди всичко трябва да си помогнем сами. Което означава да се отървем от вредните навици, характерни за съвременния начин на живот. Ядем много повече от предците си, а в същото време извършваме значително по-малко физическа активност в сравнение с тях. Логично е, че това трябва да се промени.

Здравословно слаби с Шуслерови соли

Ето и важните съвети, които графиня Анжелика Волфскийл ни сподели:

- Достатъчно е да се храним три пъти дневно, без да прекаляваме, с възможно най-прости храни.

- Трябва да се даде време на стомаха да се изпразни преди всяко следващо ядене.

- Ако огладняваме твърде много между храненията, можем да се подкрепяме със сушени плодове, ядки или кисело мляко, но не цяла кофичка и не след 15:00 часа.

- Препоръчва се поне веднъж седмично да пропускаме вечерята.

- Добре е да наблягаме на зърнените храни, без трици. Тукашното пълнозърнесто брашно тип 500 е чудесно решение, както и пшеницата "лимец".

- Суровите зеленчуци, особено различните видове зелени салати, също са много полезни, но само на обяд. Не бива да ги консумираме вечер, тъй като предизвикват в стомаха ферментация, подобна на тази при алкохола.

- Като заговорихме за алкохол, повече от 40 грама дневно са твърде много.

- Противно на общоприетото мнение, пушенето също благоприятства процеса на затлъстяване. 

- Вероятно сте наясно с този факт, но нека все пак го подчертаем отново: от ключово значение за здравето е приемането на много вода!

- Освен това трябва да се грижим да уринираме често, да се изхождаме и изпотяваме ежедневно.

- Що се отнася до физическата активност, тя трябва да се изразява в минимум 30 минути аеробни упражнения на ден.

Надяваме се, че тази информация е била полезна за вас. А ако страдате от здравословен проблем, с който традиционната медицина сякаш не успява да справи, препоръчваме ви да обмислите възможността поне да опитате лечение с натуралните Шуслерови соли.

Здравословно слаби с Шуслерови соли

689 15
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 11.11.2013|15:05
Доста информация има в книгата за [url=http://online-kniga.com/%D0%A8%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%9D%D0%B0%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%80-%D0%A8%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%805]Шуслеровите соли на д-р Шуслер[/url] поне от там научих доста неща
7
Не е посочен 26.11.2012|15:49
Аз съм против каквито и да е таблетки и химии.Подбирам храната да бъде екологична и натурална и нямам никакви проблеми и странични ефекти
6
Не е посочен 26.11.2012|13:26
Интересна реклама, ей сега ще позна да се тъпча с таблетки по 24 седмици в годината, та да не напълнения, като същевременно следвам и диета, и о, чудо, ще бъда слаба. Все едно няма да е същото, ако просто спазвам здравословен режим на хранене, без въпросните соли
5
Не е посочен 26.11.2012|12:49
Интересна информация и както обикновено,противоречива донякъде на досегашната...
4
Не е посочен 26.11.2012|11:29
Така е, ама в днешно време или сме прекалено заети да се храним или хапване нещо на крак, чиято хранителна стойност откъм полезни вещества е точно нулева. В този ред на мисли аз съм за проферените и сертифицирани ранителни добавки и супер храни.
3
Не е посочен 26.11.2012|11:28
винаги ми е било трудно да произнеса тази дума шуслерови :Д
2
Не е посочен 26.11.2012|11:26
мога ли да не се занимавам с глупости , ами да си живея живота
1
Не е посочен 26.11.2012|07:45
Съжалявам, но колкото и да са естествени тези таблетки аз съм привърженик на това да си доставяме всички необходими хранителни вещества и микроелементи чрез храната.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay