Актьорът Симеон Бончев за театъра и за новия свят, който открива пред него

"Спомням си първите представления,които съм гледал като дете в пазарджишкия театър.Тогава съм се разболял от тази краста", казва той

Актьорът Симеон Бончев за театъра и за новия свят, който открива пред него

Симеон Бончев е актьор в Малък градски театър "Зад канала". Магията на изкуството го завладява още от дете и до ден днешен няма отървия от него. Той е усмихнат, забавен и себе си. Играе в едно от най-запомнящите се представления на театъра - "Ритъм енд блус" 1 и 2. Ние се свързахме с него, за да си поговорим повечко за театъра и за страстта към него.

Здравей, разкажи ни малко повече за теб и театралната ти кариера? Откога играеш в Малък градски театър "Зад канала"? Играл ли си и в други театри?

След като завърших НАТФИЗ през 2003 година,започнах в Старозагорския театър.Там в началото имах интересен период,в който репетирах,играех,и се намерих с хора,с които в последствие работих в София. В професионалния театър се чувствам много по-добре отколкото в академията, научих много неща за работата в театъра.Но в един момент усетих,че трябва да направя следваща крачка и да се върна в София.Оказа се, че съм взел правилно решение, защото веднага си намерих работа, снимах и започнах репетиции в театър ''София''с режисьора Георги Михалков. В "Зад Канала” започнах,след като спечелих кастинга,който Румен Цонев направи за "Ритъм енд Блус”.Това представление го играем вече 10 години, до сега 200 пъти. Играли сме го в Лондон,Париж, Москва, Рим, навсякъде в България. Направихме втора част,също много успешна.

Какъв мечтаеше да станеш като малък?

Като малък мечтаех да пътувам по света.

Кое е това, което те мотивира всеки път да излизаш на сцената? Кога театърът те спечели? Мислил ли си някога за друга професия?

Кое ме мотивира да излизам на сцената?Ами сигурно голямото ми его. Да се покажеш,да те харесат.Всъщност аз наистина много обичам театъра.Спомням си първите представления,които съм гледал като дете в пазарджишкия театър.Това за мен беше нов свят.Тогава съм се разболял от тази краста.

Кое е това, което ти харесва най-много в МГТ "Зад канала"?

От 2009 г. съм част от трупата на "Зад Канала" , което за мен е сбъдната мечта. Разбира се, винаги, когато една мечта се сбъдне,престава да е мечта. В "Зад Канала” най-много ми харесва това,че трупата е сплотена и че това се получава естествено, без напъни.

Актьорът Симеон Бончев за театъра и за новия свят, който открива пред него

Симеон Бончев е този най-отпред с бяла риза

Ти вече спомена, че играеш в "Ритъм енд блус" 1 и 2. И в двете части има не само актьорска игра, но и доста пеене. Доколко е важно един актьор да има музикални заложби?

За мен пеенето е едно средство, което ползвам в театъра.Въобще не е задължително един актьор да пее.Но един умен човек беше казал, че музиката започва там, където свършат думите. Тоест, дори когато думите свършат, театърът, разбира се, продължава.

За тези години, в които играеш в театъра, не може да не си забелязал дали повече или по-малко хора ходят на театър? Сподели ни наблюденията си.

В София хората ходят на театър. През годините не мога да преценя дали публиката се увеличава,или намалява. Зависи от конкретното представление. За някои има публика, за други няма.

Кое е най-важното нещо за теб, когато излезеш на театралната сцена?

Да си знам текста.

Чувала съм, че дори и много опитен да е, един актьор винаги изпитва притеснение. Така ли е и при теб? Как се справяш с него?

Притеснение винаги има. Понякога успяваш на 100 процента да се впуснеш в действието на сцената и забравяш за притеснението. Друг път не успяваш....

Отправи твоето послание към нашите читатели.

Ходете на театър. Смислено е.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay