9 причини да се чувствате страхотно за това, че сте работеща майка

Не е нужно да чувствате вина

9 причини да се чувствате страхотно за това, че сте работеща майка

Вие сте работеща майка. Което означава, че напускате дома си почти всеки ден и вероятно се чувствате виновна за това, че сте взели решението да бъдете работеща майка. "Егоист ли съм?" "Жестоко ли е, че оставям бебето си?" "Дали трябва да съм от майките, които си стоят вкъщи?" Това са въпроси, които измъчват всяка работеща майка. Спрете да се тормозите и разберете, че правите най-доброто за семейството си.

Вместо да се обвинявате, прочетете тези 9 причини, поради които трябва да се чувствате добре от факта, че сте работеща майка.

  1. Не трябва да бъдете "майка" през цялото време

    Колкото и да обичате тази титла и да знаете, че това е най-важното нещо, което може да бъдете, трябва също така да знаете, че сте повече от просто майка. Като излизате от вкъщи всеки ден е много по-лесно да сменяте ролите.

  2. Изненадващо сте по-малко стресирани

    Един от най-големите страхове, които имат работещите майки е стреса от съчетаването на работата и майчинството. Изследванията обаче показват, че работещите майки са по-щастливи и по-малко стресирани от майките, които стоят вкъщи и гледат децата си по цял ден.

  3. Има такова нещо като прекарване на прекалено много време с децата и всички го знаем

    Майките, които не работят, прекарват повече време с децата си, но количеството не е определящо за качеството. Освен това е доказано, че прекарването на много време с децата повече им вреди, отколкото им помага.

  4. Партньорът ви ви помага

    Да, на днешно време, не трябва да се прави разлика между ролята на майката и ролята на бащата, но въпреки това все още има по-старомодни семейства, при които бащата изкарва парите, а майката гледа децата. Когато и двамата работите, действате като екип и се грижите за децата по равно.

  5. Виждате положителната страна на бавачката и яслата

    Без значение дали оставяте децата на ясла или ги гледа бавачка, виждате положителната страна на това. Децата се социализират, свикват да бъдат сред хора и да общуват. А едва ли има по-важно умение, на което децата трябва да се научат, от общуването.

  6. Получаването на ваш собствен доход има много ползи

    Ако не изкарвате пари, всеки път щом си позволите да отидете на козметик, фризьор или да си купите нещо, се чувствате ужасно виновни. Когато и вие взимате заплата, нещата стоят по различен начин. Пак трябва да се съобразявате със семейния бюджет, но липсва чувството за вина.

  7. Давате страхотен пример, без да се стараете

    Работещите майки имат положително влияние върху бъдещите кариери на децата си. Така че ходейки на работа, давате един страхотен пример на децата за по-нататъшното им развитие.

  8. Имате извинение да изглеждате добре

    Много майки, които си стоят вкъщи, не събличат пижамите си и забравят какво представляват гримовете. Когато трябва да ходите на работа, имате извинение да изглеждате и да се чувствате страхотно.

  9. Няма го напрежението за това, че домът ви трябва да изглежда перфектно

    Майките, които не ходят на работа, трябва да поддържат дома в идеален вид, освен грижите за децата. Когато работите, никой не ви упреква, че домът ви не е идеално подреден и почистен.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay