10 филма, които карат дори мъжете да плачат

Най-тъжните филми на всички времена

10 филма, които карат дори мъжете да плачат

Хората казват, че мъжете не плачат. Да, жените са по-чувствителни същества, но това не означава, че другата половина от човечеството не е сантиментална. И мъжете се натъжават понякога, когато гледат тъжни филми. Ето 10 филма, които го доказват:

"Хачико: Историята на едно куче"

Професор по музика среща по пътя си от работа изгубено кученце на гарата. Когато го води в къщата си, той дори не подозира, че приятелството им ще продължи много години и ще стане пример за искрената любов и преданост на кучето към човека.
Доказано е многократно: тази история, основана на истински събития кара дори най-коравите хора да се разплачат.


"Да почукаш на райските врати"

Двама пациенти, лежащи в една и съща болнична стая, имат ужасяващи диагнози: те нямат време да живеят. След като решават, че не си струва да прекарат последните си дни в мрак, те бягат от болницата, крадат кола и пътуват до морето. По пътя влизат в забавни и понякога опасни ситуации. Страхотен филм за живота, смъртта, съдбоносните мечти и вечността.

"Зеленият път"

В затвора влиза Джон Кофи. Той е огромен здравеняк, висок близо два метра и половина, който е осъден за убийството на две деца и… се страхува да спи в килия без нощна светлина. Еджкомб и другите надзиратели – Брутус, който е състрадателен надзирател и Пърси, който пък е извратена и садистична личност – имат странно изживяване, което включва интелигентна мишка, брутални екзекуции и разкрития по отношение на виновността на Кофи и неговата истинска същност.

"Казвам се Хан"

Индийските филми обикновено са изпълнени с песни и танци, но не и този път. Този изненадващо докосващ филм разказва историята на Ризван Хан, който страда от синдрома на Аспергер. Той пътува из Америка, за да си върне любовта на живота си. Съпругата му го напусна след нападението на 11 септември 2001 г., когато световното отношение към мюсюлманите се променя драстично. По време на пътуването си, той печели сърцата на хората със своята милост, миролюбива природа и искреност

"Списъкът на Шиндлер"

Историята на Оскар Шиндлер, успешен бизнесмен и член на нацистката партия, който спасява живота на над 1000 евреи по време на Втората световна война. Филмът е почит към героичните дела и е шедьовър, който ще ви разтърси.


"Рори О'Ший беше тук"

Светът на Майкъл, страдащ от церебрална парализа, буквално се преобръща, когато нов пациент, Рори, пристига в дома за инвалидите. Рори е в инвалидна количка, поради мускулна атрофия. Младежът не само не хленчи за несправедливостта на живота, но показва завидна сила, като живее живота си на пълни обороти. Заразявайки Майкъл със своето положително отношение към живота, той му показва нови възможности за радост.


"Животът е прекрасен"

По време на Втората световна война Гуидо и неговият малък син попадат в концентрационен лагер за евреите. Човекът, който иска да спаси живота на момчето, му казва, че всичко, което се случва, е игра, а наградата за победителя е истински танк. За да "спечели", човек не трябва да позволява на охраната да го забележи. Момчето вярва в историята на баща си и започва умело да се крие, за да остане жив.


"Седем души"

Бен Томас не може да забрави автомобилна катастрофа, при която седем души, включително неговата годеница, са загинали поради небрежността му. Обитаван от вината си, той намира начин да коригира грешката на миналото. Дарявайки органи на болни хора, той им помага да оцелеят и по този начин компенсира загубите от злополуката. Всичко става сложно, когато среща Емили и се влюбва в нея. Никой не може да задържи сълзите си, докато наблюдава мъките на главния герой.


"Момиче за милиони"

Маги мечтае за боксова кариера. Франки Дън е треньор, смачкан от живота и не е много ентусиазиран да тренира новото момиче. И все пак, виждайки в нея упорито и яростно желание да стане шампион, той се съгласява да я вземе под своето крило. Предстои решаващ турнир. Шансовете за победа са високи, но съдбата решава да изиграе жестока шега. Филмът е за вътрешната борба, за желанието да изпълни една мечта, независимо от всичко.

"Гладиатор"

Великият войн Максимус трябва да стане наследник на трона на Римската империя. След като научава това, синът на императора го осъжда на смърт. По чудо спасен от смърт, Максим става гладиатор. Той отново трябва да се изправи срещу него, но сега сцената е гладиаторната яма на Колизеума. Силната драматична пиеса на Ръсел Кроу печели сърцата ни от първите минути на филма. И тогава идва кулминацията, когато публиката започва да плаче.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay