Как да се справим с беленето на кожата през лятото?

Нещо, което се случва на почти всяка жена

Как да се справим с беленето на кожата през лятото?

Обичате слънцето, морето, лятото? Но те ви отвръщат с белеща се кожа. Не се притеснявайте. Беленето на кожата след излагане на слънце е напълно нормално и случващо се на много жени. Ще ви обясним повече за него и как можете да го предотвратите.

Опитвайки се да хванем приятен загар през лятото и да се възстановим от зимата и студа, можем да хванем слънчево изгаряне. Резултатът е белеща се кожа. Това е резултат от дехидратацията и промяна на клетките. Когато кожата ни изгори от слънцето, горните слоеве  на кожата ни стават твърде сухи, от което се получава беленето.

Възможно ли е все пак да избегнем беленето на кожата?

Отговорът, за щастие, е да! За да не ви се случва това неприятно белене, е добре да подготвите предварително кожата си, преди да я изложите на преките слънчеви лъчи. Преди да отидете на плаж, е добре да направите скраб на тялото, за да отстраните всички мъртви клетки и да се намажете с хидратиращ крем. 

А, ако кожата ви вече се бели, избягвайте прекалено горещите душове и душ-геловете, които са много агресивни. Не правете и скраб, защото това ще раздразни кожата ви. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay