Как да направите косата си по-дълга и по-гъста за 30 дни

Как да направите косата си по-дълга и по-гъста за 30 дни

Жените постоянно търсят начини да направят косата си по-дълга, по-гъста, лъскава и красива. Косата е от голямо значение за приветливия външен вид, така че е важно да бъде красива. Според науката косата расте между 0,3 до 0,5 мм на ден, 1 до 1,5 см месечно и 12 до 15 см годишно. Косата също се смята за втората най-бързо растяща тъкан в тялото. Но ние все пак никога не сме доволни и винаги искаме косата ни да е по-дълга. 

Ще ви дадем няколко много ценни съвета за красива коса. Ще започнете да виждате промяната, само трябва да имате търпение. 

1. Станете приятели с ножицата

Когато се опитваме да пуснем косата си да стане по-дълга, смятаме, че ножицата е най-големият ни враг. Но това е точно обратното. Ако искате косата ви да расте, трябва да я подстригвате редовно. Подрязването на косата не само премахва цъфналите, разделени краища, но също така помага да се поддържа здравето на косата ви. Когато нямате цъфнали краища, това означава, че косата ви няма да се увреди до корените.

2. Никога не пропускайте нанасянето на балсам

Има мит, че ако не оставите балсама достатъчно дълго върху косата си, за да подейства, той няма да има ефект. Това изобщо не е вярно. Балсамът действа незабавно. Освен това, той също ни спасява от увреждане на космите, което е щетата, причинена от увиването на мокра коса с кърпа. 

Не мислете, че балсамът е само за някои видове коса. Това е задължително условие за поддържане на доброто здраве на всички видове коса. Така че нанасяйте балсам след всяко измиване!

3. Получете помощ от някои магични продукти

Прилагат се и няколко съставки директно върху косата и скалпа. Например, лук и сок от чесън, грозде, ябълков оцет и кокосово мляко дават храна на косата и подобряват растежа на косата.

Те не само помагат за растежа, но и спомагат за цялостното здраве на скалпа и косата ви.

Още един трик: Сварете малко бира и измийте косата си с нея. След това я измийте и с обикновен шампоан. Бирата подхранва косата и служи и като балсам. 
4. Подхранване чрез масла и маски
Маската за коса или някакъв вид масло трябва да бъдат прилагани ежеседмично. Това е важно, ако искате да ускорите растежа на косата. 
Съставки като мед, лимон, авокадо, зехтин и сок от лук са някои от съставките, които могат да се използват за направата на маска за коса.
5. Заменете памучните калъфки за възглавници с копринени
Това е лесна промяна, която можете да направите, за да помогнете за растежа на косата. Вместо памучните, преминете към копринени или сатенени калъфки, за които е отбелязано, че повишават растежа на косата. Причината за това е, че мекотата на коприната и сатенена тъкан, за разлика от памука, е по-добрa за вашата коса.
Коприната или сатенът не предизвикват триене, което прави косата ви по-малко запленена.
6. Правилният начин за изсушаване на косата след измиване
Няма значение колко е мека вашата кърпа, тя винаги ще допринесе за увреждане на вашата деликатна влажна коса. Жените често увиват косата си след измиване, което със сигурност не се препоръчва, тъй като може да причини увреждане на влакната на косата, защото те се заплитат във влакната на кърпата.
Всеки вид топлина причинява увреждане на косата ви. Така че избягвайте сушенето на висока температура. Можете да използвате сешоар, след като косата ви е най-малко 60% естествено суха. Трябва да използвате и спрей за защита. 
7. Оставете косата си да диша
В натоварения ни график, рядко ни остава време да се грижим за косата си както трябва. Добре е да не я връзвате, защото това е излишно опъване, което пречупва космите. Също така, през лятото, трябва да покривате косата си, когато излизате, защото прекалено силното слънце й вреди. 
8. Начинът ви на хранене има значение
Учените са установили, че яденето на определена храна може да увеличи растежа на косата. По-специално се препоръчват хранителни съставки, богати на биотин или витамин Н, които действат като гориво за тялото. Те са склонни да помогнат с метаболизма на мазнините, въглехидратите и аминокиселините и помагат да се повиши нивото на протеините в организма. Това, на свой ред, помага на косата до голяма степен, тъй като косата се състои от протеини.
Храни, богати на биотин, са мляко, сирене, яйца, всички видове ядки, свинско месо, варен черен дроб, сьомга, карфиол и авокадо.
9. Не я мийте прекалено често
Не е добре да миете косата си прекалено често. Но и твърдението, че трябва да оставяте косата си мръсна също не е правилно. Всъщност, чистата коса расте по-бързо, но прекалено честото измиване може да я изсуши. Също така е препоръчително да масажирате скалпа си и да се решите редовно. 
10. Имайте търпение
Косата не може да порасне за една нощ. Важно е да бъдете търпеливи, да спазвате всички тези съвети и да не се отказвате, защото не виждате резултат веднага. 
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay