Най-големите грешки, които допускат блондинките в грижата за косите си

Най-големите грешки, които допускат блондинките в грижата за косите си

Разкриваме ви най-големите грешки, които допускат блондинките в подбора си на козметични продукти и грижата си за коса. Всяка жена, която е избрала русото за свой цвят, знае, че той е претенциозен и изисква повече грижа от обикновено.

Първото напомняне, което искаме да отбележим е, че за да бъде косата ви винаги в перфектно състояние трябва да използвате само прозрачни продукти, без никакъв цвят. Повечето продукти оставят следи и биха могли да променят отенъка на цвета на косата. При русите нюанси промяната на цвета, например от матова, косата става по-жълтеникава и продуктите, които използваме също биха повлияли на тази промяна на цвета. Лесно можете да избегнете подобен ефект като използвате само продукти предназначени за естествено руса или боядисана коса.

Друг съвет, който може да ви помогне в стремежа си да запазите красив цвят е да пропуснете шампоана при къпане и да започнете с матиращ балсам. Тези продукти обикновено се грижат и за скалпа ви и ще ви спестят допълнително изсушаване на косата.

Използвайте продукти с лилав или тъмно син цвят. Те обикновено имат освежаващ и благоприятен ефект върху цвета, особено ако се стремите към бяло-русите нюанси. Твърдостта на водата и състава й, според мястото където живеете също оказва голямо влияние и може да променя цвета на косата ви.

Имаме още един специален съвет към блондинките, които обичат да плуват. Предпазвайте косата си винаги преди да се гмурнете в хлорирания басейн или в солената морска вода. Можете да го направите като намажете косата си със слънце-защитен продукт за косата или да използвате същия, с който предпазвате и тялото си. Можете да я намажете и с балсам за коса. Така косъма остава изолиран и защитен.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay