Модели споделят 11 трика, с които да изглеждате перфектно във всяка ситуация

Модели споделят 11 трика, с които да изглеждате перфектно във всяка ситуация

Всеки си има трикове, когато става дума за безупречния си външен вид. Решихме да разберем тайните на професионалните модели, които им позволяват да изглеждат добре както на подиума, така и извън него. Сигурни сме, че тези трикове ще бъдат чудесно допълнение към вашата рутина!

Без двойна брадичка

Когато моделите използват телефоните си, те застават в малко по-различна позиция. Те обикновено подпират брадичката си с ръка или леко я повдигат. По този начин предотвратяват загубата на мускулен тонус и появата на бръчки. Този трик също помага да се предотврати появата на двойна брадичка.

Без следи от фон дьо тен по дрехите

Всички знаем колко е неприятно да се налага да сменяме дрехите си, когато сме с грим. Моделите имат асистенти, които им помагат, когато се преобличат. Асистентите слагат шал на лицето на моделите, когато сменят дрехите си, за да не нацапат дизайнерските дрехи с гримове. Има магазини в Япония, в които дават специални "торбички" на хората, когато пробват дрехи, за да не ги цапат с грим.

Копринена и блестяща кожа

Моделите на Victoria’s Secret имат трик, с който кожата им изглежда мека и блестяща. Те нанасят лосион за тяло, в който са добавени блестящи частици. Не е нужно да купувате някакви специални продукти. Можете просто да добавите малко блестящи сенки за очи в обикновен лосион за тяло.

Измиване на лице

Моделите не крият факта, че не носят много грим, когато са на подиума. Малко хора обаче знаят, че те мият лицето си по различен начин. Сапунът измива не само грима, но и премахва защитния слой на кожата. По-щадящ начин за измиване на лицето е със специални продукти за премахване на грим.

Освен това, моделите често използват газирана вода, вместо тоник за лице. Всъщност, тази вода има същия ефект, а е много по-евтина.

Бръснене вместо пилинг

Един от водещите модели на Victoria's Secret,Жозефин Скривър, споделя необичаен трик. Тя разкрива, че бръсне лицето си с обикновена самобръсначка два пъти седмично. Жозефин уверява, че благодарение на тази процедура, кожата й изглежда блестяща и сияе, а фон дьо тена й се нанася равномерно и става почти невидим на лицето й. Въпреки това, трябва да споменем факта, че космите на лицето ви ще станат много повече и по-твърди, така че не сме сигурни, че си струва.

Копринено гладки крака

Копринено гладките крака не са резултат от сложни процедури за обезкосмяване, а от изпитан и тестван трик, който много световни модели обичат да използват. Първо, ексфолирайте кожата на краката си, след това ги обръснете с обикновена самобръсначка и за перфектен завършек ги ексфолирайте още веднъж.

По този начин краката ви ще останат по-гладки за по-дълго време, но не забравяйте да овлажнявате кожата си.

Универсално бельо

Моделите често трябва да демонстрират няколко вида дрехи в една фотосесия и те не винаги имат време да изберат подходящо бельо за всеки от тях. Бельото трябва да бъде възможно най-близо до естествения цвят на кожата ви, така че да може да отговаря на всякакъв тип дрехи. Същото правило важи и за избора на лак за нокти – най-добре е да е в телесен цвят.

Невидим грим

Моделите не трябва да носят грим на кастинг, така че дизайнерът да може обективно да оцени външния вид. Въпреки това, много модели използват няколко трикове, за да изглеждат свежи и добре поддържани.

За да скриете несъвършенствата на кожата, можете да използвате коректор, стига да съответства перфектно на цвета на кожата ви. Червилото трябва да се нанася с пръсти. Цветът му трябва да е малко по-тъмен от естествения ви цвят на устните. Същото червило може да се използва и като руж.

Моделите нанасят и блясък за устни върху скулите си, вместо хайлайтър, защото се абсорбира от кожата и не се вижда, а придава естествен блясък на кожата.

Естествено изглеждащи къдрици

Вземете маша или преса за изправяне и завийте всеки кичур в различна посока. След това напръскайте с малко лак за коса.

Сух масаж

Миранда Кер масажира цялото си тяло със суха четка за тяло с естествени влакна. Четката е идеална за отстраняване на мъртвите клетки на кожата и прави кожата гладка. Освен това стимулира работата на кръвоносната и лимфната система. Ежедневният сух масаж също помага да се намали появата на целулит.

Без петна от червило

Всички знаем колко е неприятно да имаме петна от червило по зъбите. А когато си на снимки или на подиума е още по-неприятно. За да предотвратите тези петна, нанесете вазелин върху зъбите. Това също ще направи зъбите ви по-блестящи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay