Проблеми с лицето, които всеки има и как да се справим с тях

Проблеми с лицето, които всеки има и как да се справим с тях

Външният вид на човек е много важен- това е първото нещо, на което обръщаме внимание, когато срещнем някого. Но голяма част от хората имат някакви недостатъци. Например, според статистиката над 60 млн. души страдат от акне. Много хора страдат от проблеми, свързани с кожата на лицето, но лесно могат да се отърват от някои от тях, например чрез промяна на начина на живот и хранене. 

Бръчки

Бананите са известни със своите здравословни свойства. Плодовете могат да се използват също външно за заглаждане на бръчките. За това трябва да направите пюре от банан и да го разбъркате с чаена лъжичка мед. Можете също така да добавите кисело мляко или портокалов сок.

Нанесете сместа върху лицето и я оставете за 15-20 минути. След това изплакнете с вода и използвайте овлажняващ крем.

Възпаление

В допълнение към почистването на зъбите, пастата за зъби е подходяща за успокояване на раздразнения. Трябва просто да я приложите върху кожата.
Преди да използвате паста за зъби за раздразнения, по-добре е да проверите реакцията си към нея. Нанесете малко паста върху здрав участък от кожата и изчакайте малко. Можете да използвате този метод, ако няма отрицателна реакция.
Пъпки
Използвайте картофи, за да се отървете от пъпките. Нанесете картофения сок върху пъпките и го оставете да изсъхне. След това измийте лицето си с вода. Това ще помогне за изсушаване на пъпките.
Суха кожа
Авокадото има успокояващ и овлажняващ ефект върху кожата. Ето защо е страхотно да се отървете от сухотата. Намачкайте авокадото и го добавете в крема си за лице. Нанесете върху кожата и оставете за 15-20 минути.
След това измийте маската.
Мазна кожа
Ако имате мазна кожа, домат ще ви помогне да подобрите състоянието й. Необходимо е да смесите домат със захар (1 чаена лъжичка) и да го нанесете върху кожата. Оставете сместа да престои около 5 минути, след което я измийте. Това ще направи кожата ви по-малко мазна.
Светли вежди
Можете да използвате мляко, за да направите веждите си по-плътни. Само внимателно ги разтривайте с памучен тампон, потопен в мляко. Изплакнете веждите си с вода след 15 минути.
Акне
Зеленият чай ще ви помогне в борбата срещу акнето. Сварете силен чай и изчакайте, докато се охлади. Напоете памучен тампон и изтрийте лицето си с него. След като чаят се абсорбира, измийте кожата.
Ако имате белези от акне, можете да използвате лимонов сок. Разредете лимоновия сок с вода и овлажнете белезите. Оставете за 15 минути и овлажнете кожата след отстраняване на сместа. Консултирайте се с лекар, ако имате дълбоки белези.
Големи пори
Можете да използвате ябълков оцет, за да намалите порите на лицето. Смесва се с вода в съотношение 1: 1 и се нанася върху кожата. Оставете го за 5 минути, след което изплакнете лицето с вода. Използвайте овлажняващ крем, за да предотвратите изсушаване.
Двойна брадичка
Има много упражнения, които да помогнат да се отървете от двойната брадичка. Използването на дъвка е най-просто. Просто вземете една дъвка и я дъвчете. Това активира и укрепва мускулите на брадичката.
Тъмни кръгове под очите
Бадемовото масло е добро за премахването на тъмните кръгове под очите. Нанесете няколко капки върху клепача и масажирайте. Правете това всяка вечер. Измийте лицето си сутрин.
Окосмяване на лицето
За да премахнете окосмяването от лицето си, можете да подготвите специална смес. Смесете яйчен белтък с ½ с.л. царевично нишесте и 1 супена лъжица захар. Направете хомогенна паста. Нанесете сместа върху зоната с нежелано окосмяване и я оставете за около 5 минути.
Когато напълно изсъхне, отстранете внимателно и бързо пастата. Всички косми ще останат на пастата.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay