5 начина да запазим грима си перфектен в топлите дни

5 начина да запазим грима си перфектен в топлите дни

Лятото има навика да усложнява типичните ни навици в грима. Когато температурата се покачи, доста над комфортното ниво, вероятно повечето от нас си мислят, че няма смисъл дори да се опитват да задържат грима на лицето си. Но, ако обичате да се гримирате не се отказвайте от носенето на грим. Има начини, които ще ви помогнат да поставите добра основа на лицето си и да контролирате блясъка на кожата, независимо от топлото време. Може да използвате спрей за фиксиране на грима, но има и още няколко стъпки, които ще ви помогнат да запазите лицето си във вида, в който искате.

Изберете основа, която отговаря на вашия тип кожа

Има причина да съществуват толкова различни видове основи за грим на рафтовете в козметичните магазини - те са направени за различен тип кожа и съобразно времевите условия (топло, студено). Ако искате грима ви да остане по-дълго, опитайте суха основа, без допълнителна крем структура, която го прави по-мазен. Този продукт ще подготви кожата за следващите стъпки от грима и буквално ще го заключи във вида, в който сте го създали. 

Помислете за начина, по който поставяте основата и фон дьо тена

Поставянето на фон дьо тен през лятото е съвсем различно начинание от това през по-хладно време и трябва да знаете как да действате правилно. Това включва да промените обичайната си практика за нанасяне. Нанасяйте малко количество от продукта с кръгови движения, докато не покриете напълно повърхността. Друг трик, който можете да използвате е да поставите пудра между основата и фон дьо тена, за да направите грима по-издържлив.

Как да използваме блясъка на кожата?

Блогърката Худа Катан наскоро показа в клип как нанася хайлайтъра си, като преди това го смесва с кокосово масло. Тя признава, че обича нетипичната практика, която й помага да запази хайлайтъра на мястото си. Можете да използвате и кремообразен руж, на същия принцип, за по-дълготраен безупречен грим.

Използвайте листчета за грим 

Знаем, че повечето от вас са свикнали с пудрата и не я заменят за нищо на света, но през лятото трябва да дадете шанс на листчетата за попиване на излишното омазняване не лицето. Използвайте ги след като сте нанесли грима, за да премахнете ненужното, вземете ги със себе си, за да сте спокойни, че те са на разположение през деня.

Гримирайте очите си с водоустойчиви продукти

Дори и да не отивате на басейн, когато носите водоустойчива спирала и сенки, топлината няма да развали грима ви. Ако искате да държите линиите под контрол, доверете се на водоустойчивата формула и няма да имате никакви притеснения по отношение на грима.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay