Къде са Касандра, Есмералда и Росалинда сега?

Живот като на филм

Къде са Касандра, Есмералда и Росалинда сега?

Градът облече празничните си одежди и нагизден в светлини, гирлянди и украшения, пробужда задрямалия малчуган у всекиго. Залива ни със сладката носталгия към детското тайнство, вярата във вълшебствата и приказните герои.

Превъртаме лентата и ни навестяват спомени за устойчивите образи, съпътствали най-безгрижните ни дни. Наред с любимите анимации на Disney и предавания като "Милион и едно желания", изникват и други позабравени героини, събудили полюсни чувства у плахите ни детски душици – тези на пищните дулсинеи от латиноамериканските сапунени сериали. Колко крокодилски сълзи сме изплакали по мъчните драми на красивата циганка Касандра, сляпата Есмералда и наивната хубавелка Росалинда.

И макар пропити от злочестини, невъзможни любови и сюжетни обрати, граничещи с абсурд, испаноезичните сериали винаги възнаграждаваха своите зрители с неприлично сълзлив хепиенд. Накрая на 200-епизодната сага лошите непременно си отнасят заслужено възмездие за греховете, а останалите вдигат тежки сватби и празнуват щастливи до края на дните си. Модерните турски сапунени еквиваленти го раздават новатори и налагат отворения финал, белязан от гняв, самоубийства, родови проклятия и бегъл намек, че и по-добри дни могат да настъпят.

Запитахме се къде животът е разпилял любимите ни актриси от сапунените сериали и стига ли една хитова роля, за да подсигуриш кариерата си обезпечена за дълго. Ето и отговорите, на които се натъкнахме:

Корайма Торес (Касандра)
Ролята на циганката Касандра донася небивала слава на красивата венецуелка Корайма Торес. Сериалът е излъчван в 128 страни и влиза в книгата с рекордите на Гинес като най-превежданата на чужди езици теленовела в света.

Героинята ѝ я превръща в любимка и на българската публика. Тя и екранният ѝ партньор в сериала - Освалдо Риос, последователно гостуват в родината ни като абсолютни медийни звезди и се радват на изключително топъл прием. Непрекъснато се тиражират слухове за любовна връзка между двамата, но така и не се потвърждават. Докато текат снимките на "Касандра", Корайма Торес изживява голяма лична трагедия – майка ѝ умира.

Звездният потенциал и талантът на младата актриса ѝ отварят врати за актьорска кариера извън пределите на родната ѝ Венецуела. Корайма започва да се снима в колумбийски сериали и се ползва с привилегиите, присъщи на всяка знаменитост – персонален бодигард и лична кола.

Тъкмо в Богота, по време на снимачния процес на колумбийската продукция "Suenos Montero”, талантливата актриса среща голямата си любов и бъдещ съпруг Николас Монтеро. Искрата пламва без време и веднага след снимките за сериала двамата се женят, а булката вече носи в утробата си плода на тяхната споделена обич. Детенцето се ражда само след няколко месеца и още повече сплотява влюбените.

"Много хубаво не е на хубаво" са казали хората и като потвърждение на максимата, че животът в розово отива само на малкия екран, щастливите дни на младото семейство бързо са помрачени. Корайма заболява преди снимките за поредния сериал. Първоначално новините са добри, туморът, който ѝ откриват е доброкачествен, но започва бързо да нараства и покосява част от вътрешните ѝ органи. Финалът, за радост на всички, е щастлив и след тежка тричасова операция венецуелската звезда успешно се възстановява и бързо се завръща към професионалните си ангажименти.

 Къде са Касандра, Есмералда и Росалинда сега?

Талия (Росалинда)
Животът на Талия също е белязан от шеметни възходи и болезнени падения. Родители ѝ бързо съзират у най-малката си дъщеричка потенциал на певица и актриса и започват да поощряват заложбите ѝ. Само на годинка малката участва в първата си телевизионна реклама на освежителни напитки. Детството на Талия е белязано от ранната смърт на баща ѝ, когато е само на 5 и в продължение на година отказва напълно да говори, но с подкрепата на майка ѝ и сестрите си успява да се възстанови от шока.

И докато другите момиченца си играят с кукли, Талия участва в редица конкурси за таланти, като най-накрая усилията ѝ се увенчават с успех. По същото време, след като получава първата си малка роля в киното на 4-годишна възраст, прелестната мексиканка започва да посещава уроци по рисуване, пиано, танци и плуване, паралелно с училището. Сестра ѝ - актрисата Лаура Сапата, насърчава изявите ѝ.

Талия става част от мексиканския шоубизнес – участва във филми, започва да снима първи теленовели и се изявавя като певица в младежка група, която бързо се разформирова. Останалите членове на групата не могат да се примирят с вниманието и интересът, с които се ползва тя. Публиката я обича и решението за солова кариера идва съвсем естествено, а първият ѝ албум се изчерпва в рамките на 15 дни и предложенията за главни роли във филми също не закъсняват.

Животът я готви за поредното тежко изпитание. По време на записите за третия си самостоятелен албум, тя се разделя с дългогодишния си годеник, но малко след раздялата той внезапно умира. Болката я срива. Непрекъснатата работа я извежда от депресията. Популярността ѝ главоломно расте. Издава албума "Amor a la mexicana” и заминава да снима филм в Ню Йорк. Там среща бъдещия си съпруг и голяма любов – музикалният бос Томи Мотола (бившият мъж на Марая Кери).

Двамата вдигат шумна сватба, а булката прилича на принцеса, излязла от приказките. Безоблачното щастие не трае дълго. През 2002-ра отвличат две от сестрите на Талия – Лаура Сапата и Ернестина Соди. Откупът е платен, а двете - невредими и на свобода, но похищението става повод за срив в отношенията им. В продължение на години Лаура и Ернестина не желаят да комуникират със сестра си.

Паралелно с новите си албуми Талия написва и издава своя книга през 2007 г. Книгата разказва за трудните моменти, които са я спохождали по пътя ѝ и на какво са успели да я научат. Изданието се радва на огромен успех. След излизането на книгата, Лаура Сепата споделя, че не обвинява сестра си за покушението и двете полагат усилия да възстановят диалога помежду си. Същата година Талия става майка за първи път.

Къде са Касандра, Есмералда и Росалинда сега?

Летисия Калдерон (Есмералда)
Мексиканската актриса Летисия Калдерон започва да играе в сапунени сериали едва 15-годишна и до ден днешен не е прекъсвала кариерата си. Снима се в сага след сага и се радва на обожанието на публиката. Популярността и прелестната ѝ външност я превръщат в един от неостаряващите секссимволи на Латинска Америка. Ролята ѝ на сляпото сираче Росалинда бележи кариерата ѝ и я обрича на успех, признание по целия свят и всенародна любов. И тук идилията в професионален план сякаш е за сметка на безоблачното щастие в личен.

Летисия встъпва в брак за първи път през 1997-ма година, но само след две години разтрогва обета си с Марко Лопес. От следващия си брак с Хуан Коладо ражда двама сина – Карло и Лусиано. Още преди да навърши годинка, лекарите установяват, че малкият Лусиано страда от синдрома на Даун.

Летисия не се отчайва и поема цялата отговорност за отглеждането на сина си, отхвърля всякакъв вариант за настаняването му в специализирано заведение и участва в редица социални кампании, които насърчават родителите на деца с проблеми за отглеждането им в домашна среда. Тя обожава двамата си сина и прекарва всеки възможен момент в тяхна компания, извежда Лусиано непрекъснато и го запознава с приятелите и колегите си.

По този начин обществото съзрява и се научава на толеранс към различните, а децата с проблеми се адаптират по-лесно към заобикалящата ги среда. Отрича разпространеното мнение, че мястото на малчуганите със синдром на Даун е непрекъснато у дома, далеч от хорските погледи. Летисия се разделя и с втория си съпруг, който я напуска, заради връзката си с друга актриса, популярна от сапунените сериали – Ядира Карийо. И този факт не успява да я сломи, а само засилва връзката с двете ѝ дечица.

220 7
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 08.02.2012|14:32
Касандра е веченхит, дори първообраз на телевизионния сапунен сериал! Дори и днес я мярнах по една кабеларка и с носталгия се загледах, но честно казано не издържах - 10 минути възлюбеният Освалдо заел статична поза се чудеше защо любимата му е реагирала еди как си на еди коя си новина :)))
3
Не е посочен 08.02.2012|14:29
Малко хора знаят, че сапунените сериали са били супер хит още през 19-и век, но тогава са съществували под формата на роман-фейлетон и са запълвали страниците на вестниците...като се замисля къде по-добре от днес, когато по страниците на ежедневниците се изписват само негативни и силно подтискащи новини.
2
Не е посочен 16.01.2012|15:50
тия са пълни трагедии!
1
Не е посочен 16.01.2012|15:49
колкото по-далече са от нашите екрани, толкова по-добре
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay