За връзването във връзките и други парадоксални неща

Връзка?

За връзването във връзките и други парадоксални неща

Обвързване – ако започна да разглеждам тази дума от филологическа гледна точка, няма как да не забележа, че в нейната основа стои думата вързване. И какво излиза, всички си умират да се вържат за някого другиго, защото видиш ли така щели да се чувстват по-щастливи и битието им да е по-леко?

В повечето случаи, обаче, се оказва, че мъжът, с който се връзваме, ни тежи, става един адски неудобен товар, от който искаме да се отървем, но или не знаем как или ни е страх. В моите очи това е парадоксално. Да се страхуваш, че ще ти е по-леко, по-приятно и по-свободно на душата?

Учудва ме как хората дават доброволно свободата си на някого и прикриват това с думички като любов и привързване, а иначе уж живеем в демократично общество и се борим за свободата си.

След връзването, обаче, идва нещо още по-страшно или поне думичката е доста двузначна – брак. Нали знаете на кое казват брак – нещо, което е негодно и е за изхвърляне.

Нека обобщя дотук. След като сме се вързали, товарът е натежал дотолкова, че вече е станал непоносим за носене, ние вместо да се отървем от него и наистина да го дадем за брак, решаваме да се бракуваме със същия този товар, наречен наш любим. Аз не съм човек, който обича логиката като дисциплина и въпреки това – За Бога, хора, дайте ми една причина някой нормален човек да прави това.

Аз не искам да стягам душата си, а някой отсреща да държи въжето, да го опъва и ударите да рефлектират в мен. Мога и сама да си чупя главата, нямам нужда от някой друг, който да ми помага.

Не разбирайте, че отричам прекрасните и красиви отношения между мъж и жена, както и женитбата, в никакъв скучай.

Но те са нещо коренно различно от връзване – те са сливане, синхрон, хармония, сплотеност, нежност, любов!

Ако ще е връзка, нека е такава!

Да се обвъжеш не означава да се вържеш, значи да се развържеш. Да развържеш въжето, да отпуснеш мислите и да бъдеш само и единствено себе си!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay