10 стратегии за флиртуване, които ще ви направят неустоими

10 стратегии за флиртуване, които ще ви направят неустоими

Всеки, който някога е бил в света на запознанствата, знае, че има много скрити опасности. Привличането на вниманието на някой, който харесвате, също може да бъде предизвикателство. Въпреки това, ако приемате флирта като това, което в действителност е - естествена стратегия за размножаване - всичко ще се промени.

Предлагаме ви 10-те най-добри стратегии за флирт, които всъщност работят.

1. Контакт с очи

Контактът с очи, който продължава по-дълго от обикновено, може да разкрие много за взаимното привличане. Може да продължи около 4-5 секунди, но това означава повече от краткотраен поглед.

Докато общувате с бъдещ партньор, можете да намерите физиологични доказателства за неговия интерес към вас: разширени зеници. По същата причина можете просто да погледнете в очите на някой, ако искате да му кажете, че се интересувате от него.

2. Носете червено

Ярко червеното винаги носи послание, без значение под каква форма е. Психологът Адам Падда предполага, че това може да е свързано с природни инстинкти, каквито подбуждат женските бабуини, като демонстрират червените петна на дупетата си, за да сигнализират за готовността си да се чифтосват.

С колегите си от университета в Рочестър той провежда експеримент, като показва на мъже снимки на жени в червено и бяло. Много от участниците смятат, че дамите в червено ще бъдат по-отворени към романтиката. Резултатите от аналогичния експеримент с жени бяха подобни: мъжете в червени ризи и пуловери изглеждат по-уверени и привлекателни в очите им.

3. Хумор

Професор Джефри Милър, психолог от Университета в Ню Мексико, е сигурен, че хуморът е един от ключовите начини да разберем дали искаме даден човек. Способността да бъдете развеселени предполага бързо мислене и творчество, които винаги са полезни във всички аспекти на живота. Не се изненадвайте, ако една остроумна шега ви помогне да си уредите среща по-бързо от традиционните опити да спечелите сърцето на някого.

4. "Трудно достъпни"

Банално, но е вярно: изследванията показват, че ние харесваме човек повече, когато не сме сигурни дали той ни харесва, за разлика от когато той директно каже: "Аз те харесвам."

5. Жени: усмивка

Усмивката не е просто признак на приятелско отношение и чувство за хумор; тя също така показва, че една жена може да бъде добра майка и показва добро здраве. Проучване от Университета на Британска Колумбия установи, че мъжете са привлечени от усмихнатите жени много повече, отколкото от горделивите. Според изследователите това може да се дължи на факта, че усмивката е свързана с потребностите на майката.

6. Мъже: да се правят на лоши

Друг изследователски проект на Университета в Британска Колумбия установи, че жените смятат усмихващите се мъже за по-малко привлекателни в сравнение с горделивите, раздразнителни или сериозни мъже. Това означава, че действайки като "лошо момче" може да ви помогне да спечелите партньор, дори ако не сте наистина "лошо момче".

7. Огледало

Достигнахме една от най-фините и ефективни флиртуващи техники: отразявайки езика на тялото. Хората подсъзнателно копират онези, от които са привлечени. Ако отговорите на някого, той ще види, че наистина се интересувате от неговите чувства и мисли, освен че имате добри комуникативни умения.

Огледалото също е надежден начин да разберете дали някой се интересува от вас. Ако забележите, че той копират жестовете ви, това често означава, че вашите чувства са взаимни.

8. Промяна на тона на говорене

Как говорите е много по-важно във флирта, отколкото си мислите. Изследване от Масачузетския технологичен институт установява, че мъжете са по-привлечени от жените, които променят тона на гласа си. Напротив, по-монотонните дами получават по-малко романтичен интерес.

Изследването също така показва, че жените предпочитат мъжете, които използват думи като "ДА", "Добре" и "Виждам", когато говорят. Те предполагат разбиране и господство, което е естествено привлекателна черта при мъжете.

9. Увереност

Увереността е ключът към успеха. Проучване на д-р Моника Мур от Уебстърския университет в Сейнт Луис, в което се наблюдават хора в барове и молове, установи, че не са най-физически привлекателните хора, които са били най-успешни при флиртуването. Вместо това, тези, които използват основни флиртуващи стратегии, като например усмихнати и действащи в уверен и спокоен начин, получават най-голямо внимание.

10. Докосване

Ето последната тайна: просто ги докосвайте! Физическият контакт е важен. Изследванията, проведени от психолози в нощен клуб, показват, че младите жени са по-склонни да приемат покана за танцуване, ако мъжът докосне ръката им за 1-2 секунди. Според по-късна анкета тези мъже изглеждаха по-уверени и доминиращи, което се оказа благоприятно.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

11 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay