13 необичайни факта за жените, които са напълно верни

13 необичайни факта за жените, които са напълно верни

Всички тези книги за това как да разбираме жените нямат нищо с биологичните и социалните факти за по-добрата част от човечеството. Например, защо те живеят 2-10 години по-дълго от мъжете. Ето някои интересни факти за жените, които не знаете:

1. Жените виждат повече цветове

Жените виждат с около 20% повече цветове и нюанси от мъжете. Ето защо жените виждат цветове като екрю, крем, шампанско, слонова кост и т.н. За мъжете това е една мистерия. 

2. Женското тяло има по-ниско съпротивление срещу алкохола

Вярвайте или не, алкохолът е още по-опасен за жените, тъй като те са по-податливи на чернодробно заболяване като хепатит (възпаление на черния дроб) и са по-склонни да умрат от цироза на черния дроб (хронично заболяване). Също така е по-вероятно жените да страдат от мозъчни увреждания от алкохол, като загуба на умствени функции и намален размер на мозъка.

3. Зрелостта е привлекателна 

И не само заради Едиповия комплекс. Различни проучвания показват, че една жена е по-привлекателна, колкото по-зряла изглежда, така че жените, които са родили и са зрели са много по-привлекателни. 

4. Средностатистическата жена изяжда около 1 кг червило през живота си

Ако вземем предвид средния брой червила, закупени през живота на една жена, се стига до извода, че средностатистическата жена изяжда около 1 кг червило, което е приблизително 500 броя червила. Разбира се, това е средно, защото зависи от културата и начина на живот. 

5. Те мразят да поемат рискове

Жените са много по-предпазливи и не поемат толкова рискове. Жените имат склонността да премислят повече възможните последствия от взетите решения. Още в миналото, жените са "пазили" племето, защото са по-разумни. 

6. Те могат да направят мъжете си дебели

Изненадващо, много хора стават по-дебели, когато се оженят. Те влизат в режим "грижи" и това води до прекомерно хранене. Съществува и подсъзнателното намерение на жената да направи мъже по-малко привлекателен за другите жени. 

7. Винаги стилът пред комфорта 

Този факт няма научно обяснение - по-скоро социално. Обществото и медиите притискат жените в продължение на векове, за да се придържат към определен стандарт. 

8. Повишено усещане за миризма

Това засилено усещане за мирис помага на хората да оцеляват от векове. В миналото, жените са събирали подходящата храна, именно чрез това умение. 

9. Мозъчните клетки са разположени по-нагъсто в женския мозък

Средно женския мозък е с 9% по-малък от мъжкия. Но това няма ефект върху когнитивните способности, тъй като броят на клетките е еднакъв и те са просто разположени по- гъсто.

10. Те са тайните герои на изобретенията 
Мери Андерсън е измислила чистачката през 1903 г. Освен това през годините жените са патентовали: памперси за еднократна употреба, хартиени торбички, неотразяващо стъкло, педала на кофата за боклук, миялна машина и много други нововъведения.
11. Токчетата са били за мъжете 
През 1600-те, токчетата се поставят в женската мода, за да имитират мъжете, които носят токчета, като знак за тяхната мъжественост и статут.
12. По-дълъг живот
Понякога разликите в продължителността на живота между мъжете и жените могат да достигнат до едно десетилетие, но средно най-малко 2-3 години повече. И това не важи само за хората. Женски орангутани и шимпанзета също преживяват своите мъжки.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
8 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay