5 начина да дадете любов на себе си на този Свети Валентин

5 начина да дадете любов на себе си на този Свети Валентин

Често се фокусираме върху любовта, която даваме на мъжете и забравяме, че трябва да даряваме и самите себе си с любов. Не ме разбирайте погрешно: важно е да показвате доброта и подкрепа на близките си и любимия си. Но е много важно да обичате и себе си. Ето защо ви предлагаме да дарите малко любов на себе си на този Свети Валентин. Ето няколко неща, които да направите за себе си:

1. Купете си шоколад

Шоколадът е запазената марка на Свети Валентин и вие заслужава да се поглезите.Шоколадът винаги е добра идея. Купете си един хубав шоколад и му се насладете.

2. Опитайте Мета медитация

Мета медитацията е най-добрата за лично израстване. Наричана "Метта", тя означава "любяща доброта". Тя има хиляди вариации, но ще ви представим най-простата. Започвате с няколко фрази за себе си:

Мога ли да бъда щастлив

Мога ли да бъда спокоен

Мога ли да бъда освободен

След това повторете фразите, като се съсредоточите върху вашия "вътрешен кръг", който може да се състои от близки роднини и приятели. След това разширете до хората, които виждате ежедневно. И накрая, направете същото за хората, с които се карате и не се разбирате. Последната част е най-важна, защото е важно да мислите доброто и на хората,които не харесвате.

3. Цветя, цветя, цветя

Цветята, както шоколада, ни дават основание да се усмихваме. Бъдете добри към себе си иси купете рози, лалета, хортензии или просто цветята, които обичате най-много.

4. Направете тренировка, която ви харесва

Тренировките освобождават ендорфини, а ендорфините ви карат да бъдете в добро настроение. Така че се поглезете с тренировка, която ви харесва, независимо дали това е тренировка за сила у дома, Tabata или стартиране на 7-дневен план за ходене.

5. Намерете мантрата си

И накрая, ако не сте по медитацията, нямате енергия за тренировка бихте могли да направите нещо просто, което да се надяваме ще ви накара да се усмихнете на този Свети Валентин, както и през всеки следващ ден. Изберете мантра, която ви харесва, нещо, което означава много за вас. След като намерите фраза, която е подходяща и важна за вас,придържайте се към нея, запишете я и си я повтаряйте винаги, когато имате нужда.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay