6 начина, по които кучето ви ви прави по-здрави и по-щастливи

Оказва се, че отглеждането на куче е полезно за вашето здраве

6 начина, по които кучето ви ви прави по-здрави и по-щастливи

Усещате ли как нивото на стрес пада надолу, докато се грижите за кучето си? И някак се чувствате по-щастливи и спокойни. Всъщност това не е само в главата ви. Учените са доказали, че отглеждането на куче е полезно за здравето. Ето няколко доказателства, че кучетата ни правят по-здрави и по-щастливи:

  1. Те повдигат настроението ви

    Тъжни сте? Проучванията показват, че серотонинът, химикалът, който поддържа баланса на настроението, се увеличава, когато прекарваме време с кучето си. Само няколко минути с пухкавия ни приятел могат да ни осигурят много щастие.

  2. Кучетата създават силна връзка

    Когато хората държат бебетата си, в организма им се образува хормона окситоцин. Известен още като хормона на прегръдката. Неслучайно някои хора наричат кучетата си техни "бебета".

  3. Те намаляват риска от сърдечни болести

    Кучетата могат буквално да удължат живота ни. Доказано е, че собствениците на кучета имат по-ниско кръвно налягане и по-нисък холестерол, отколкото хората, които нямат кучета. Освен това тези хора са много по-активни, заради разходките, което се отразява добре на здравето.

  4. Поддържат ви във форма

    Като говорим за физическа активност, собствениците на кучета са винаги във форма. Всекидневните разходки се отразяват добре както на здравето, така и на формата.

  5. Намаляват стреса

    Тези малки, пухкави същества могат да бъдат много по-релаксиращи от всичко останало. Кучетата усещат настроението на стопанина си и ако усетят, че нещо не е наред, правят всичко възможно, за да се оправи.

  6. Правят ви по-социални

    Кучетата карат хората да се чувстват по-малко изолирани и самотни. Освен това разходките носят много нови запознанства и контакти.

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay