Защо е полезен чаят от мента?

Може да ви помогне да отслабнете

Защо е полезен чаят от мента?

Ако се опитвате да се храните здравословно и внимавате с калориите, време е да осмислите ежедневното пиене на чай от мента. Чаша горещ чай от мента е много подходяща за този сезон, а също така ще ви помогне да поддържате желаното тегло.

Ето какви полезни свойства има чаят от мента:

Потиска апетита:

Той потиска апетита. Силният аромат на мента помага да се контролира и да се потиска апетита. Ако винаги завършвате вечерята с десерт, помислете за чаша чай от мента, вместо нещо сладко.
 
Подпомага храносмилането:

Многобройни проучвания показват, че чаят от мента може да успокои стомашночревния тракт и да позволи здрави движения на червата; накратко, той поддържа нещата движещи се и течащи естествено в тялото ви. Чай от мента може да облекчи констипацията, да възстанови храносмилането, а дори и хора, страдащи от симптоми на IBS, могат да намерят облекчение с капсули от ментово масло.
 
Има успокояващо действие:
 
В изследване, финансирано от НАСА, изследователите установяват, че по време на стресова работа, при участниците, които помирисват мента, нивото на тревожност намалява и умората намалява с 20%, а чувството на неудовлетвореност намалява с 25%. Когато става дума за загуба на тегло, повишените нива на кортизол от повишен стрес могат да имат отрицателни последствия за вашия метаболизъм. Успокояващият аромат на вашия чай от мента може да помогне да се намали стреса и да поддържате здравословно тегло.
 
Можете да намерите чай от мента в хранителните магазини, както и да го приготвите лесно у дома. Ако не обичате чай от мента, опитайте съв свещ с аромат на мента или етерично масло. Много естествени форми на аромата могат да бъдат полезни.
 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay