Това вкусно ястие ще достави неимоверно удоволствие на вкусовите ви рецептори. Ето и как да си го приготвите.
Нужни са Ви:
- 1 кг. пуешко филе
- 2 супени лъжици горчица
- 2 скилидки чесън
- половин чаша бяло вино
- бульон
- 150 грама сметана
- 25 грама масло
- 1 супена лъжица олио
- 2 стръка пресен риган
- 1 супена лъжица къри
- сол, черен пипер
Извадете пуешкото месо от хладилника поне час преди да го готвите.
В тенджерка разтопете маслото. Добавете пуешкото месо вътре, за да се затопли. След това изхвърлете мазнината и поставете пуешкото отново в тенджерата, посолете и добавете черен пипер на вкус и добавете къри и чесън, нарязан на дребно.
Долейте вино, бульона и ригана.
Оставете да ври около 45 минути.
Сега изцедете сока от готвенето в друга тенджера. Към него добавете горчицата и сметаната. Оставете сосът да ври няколко минути на котлона.
Натопете пуйката в соса. Яде се топло!
Да ви е вкусно!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |