7 съвета, които ще направят пътуването с куче много по-лесно

Няколко гениални трика

7 съвета, които ще направят пътуването с куче много по-лесно

Кучето е важна част от семейството и поне 80% от хората включват домашния си любимец в семейното пътуване. Ако никога не сте пътували с куче обаче, ще има няколко изненади, за които е добре да бъдете подготвени. Ако мислите да вземете кучето си на следващото пътуване, слеедвайте тези стъпки:

1. Започнете да се подготвяте предварително

Задължително трябва да има табелка с телефон на каишката, и това важи с пълна сила за моментите, в които отивате в чужд град. Всичко се случва и трябва да сте сигурни, че в случай на изгубване, ще има как да ви върнат кучето. Освен това, ако ще летите със самолет, има специални документи, които трябва да подготвите. Направете всичко това предварително, не оставяйте нищо за последния момент. 

2. Опаковайте внимателно

Трябва да вземете лекарства, храна, вода, пликчета за боклук. Опаковайте всичко внимателно, така че да не може да бъде достигнато от кучето, докато пътувате. 

3. Направете "тест драйв" 

Както знаете на много хора им става лошо, когато пътуват. Това важи и за кучетата и със сигурност не искате да го разберете в последствие, след като ви предстои 5-6 часа път, например. Преди да тръгнете на дълго пътуване с вашия домашен любимец, направете няколко кратки пътувания, за да видите как се чувства животното. По този начин, животното ще свикне да бъде в кола. 

4. Подгответе клетка

Най-безопасния начин да прекарвате куче е да бъде поставено с добре вентилираща се клетка. Кучето трябва да може да става и да се обръща в клетката, за да знаете, че клетката е подходящ размер. Също така трябва да закрепите клетката, така че да не се движи. 

5. Придържайте се към нормалните си действия

Хранете и разхождайте кучето по същия начин, по който го правите обикновено. Така няма да развалите режима и навиците му. 

6. Вземете лед

Даването на вода всеки път при спиране е добър вариант, но ще ви бъде много по-лесно, ако вземете малко лед със себе си. Това е най-лесния начин кучето да остане хидратирано по време на пътуването. 

7. Не оставяйте кучето в паркирана кола

Надяваме се всички да знаят това, не не бива да оставяйте кучето си в паркирана кола, без надзор. И топлината и студът могат да бъдат много вредни за вашето куче. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay