Златен глобус 2017: Всички победители

"La la land" спечели всички категории, в които бе номиниран

Златен глобус 2017: Всички победители

През изминалата нощ, на церемония в Бевъли Хилс, Калифорния, бяха раздадени 74-те награди "Златен Глобус". Те се връчват от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса на най-заслужилите продукции, режисьори и актьори в света на киното и телевизията. Рядко обаче са взимани чак толкова на сериозно от съответните кинодейци, колкото статуетките "Еми" и  "Оскар" - нещо, с което миналогодишния и четирикратен водещ на церемонията Рики Джървейс често се шегува. 

Все пак "Златен Глобус" се смята за мерило и един вид репетиция преди "Оскар"-ите и победителите във филмовите категории тук най-често триумфират и на по-важната сцена. Погледнато от тази гледна точка, "La La Land" продължава да бъде най-горещият фаворит за наградите на Академията, след като снощи направи история, печелейки всички категории, в които беше номиниран, включително най-добър филм, режисьор, главна мъжка и женска роля. 

В телевизионните категории големите победители са "The Night Manager", "Atlanta" и "The Crown", който стана най-добра драма в конкуренцията на хитови заглавия като "Westworld", "Game of Thrones" и "Stranger Things". Носителката на 8 статуетки и 30 номинации Мерил Стрейп пък беше удостоена с наградата Сесил Демил за цялостен принос.

Вижте всички победители, както и откриващото видео на тазгодишния водещ Джими Фалън вижте в div.bg

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay