Безглутенови палачинки

Само с 2 съставки

Безглутенови палачинки

Глутеновата непоносимост или цьолиакия засяга все повече и повече хора. За хората с такава непоносимост е изключително важно да изключат от менюто си всички храни, които съдържат глутен. При поставянето на диагнозата повечето хора смятат, че трябва да спрат 90% от храните, които са яли до този момент. Това обаче не е съвсем вярно. Поради големия брой хора, страдащи от цьолиакия, вече все повече и повече храни се правят без глутен. Има специализирани магазини, дори вече и ресторанти, които предлагат специална храна, без глутен. Ако и вие сте сред засегнатите от глутенова непоносимост, не се отчайвайте, това съвсем не означава, че трябява да забравите за любимите си ястия. Днес ще ви представим рецепта за палачинки без глутен, тъй като знаем, че палачинките са любими на всички.

Нужни са ви само 2 продукта, за да приготвите тези вкусни палачинки: банани и яйца. Да, само това!

Безглутенови палачинки

Безглутенови палачинки

Ще са ви нужни 2 средно големи банана и 2 яйца. Просто смесете продуктите (отнема около 30 секунди) и изсипете една лъжица от нея в тиган с нагорещена мазнина. Една палачинка се пържи не повече от 1 минута.

Резултатът ще бъде чиния вкусни палачинки, приготвени само от две съставки. Които освен това са приготвени изключително лесно.

Безглутенови палачинки

Съвет: Правете палачинките с по-малки размери, защото тъй като не съдържат брашно, лесно се разпадат и ако правите палачинки с голям диаметър може лесно да се скъсат.

Най-хубавата част? Стига да изберете сиропа внимателно ( не прекалявайте с течния шоколад), рецептата е супер здравословна. Тези палачинки са палео, без глутен, без лактоза, без зърнени продукти и без захар. Добавете пресни плодове, ядки и малко кленов сироп за сладост и това ще се превърне в любимата ви закуска.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay