Вкусна рецепта за сос Тартар

Студен сос за зеленчуци и риба

Вкусна рецепта за сос Тартар

Този сос идва от Франция. Той е вид студен сос, който традиционно се сервира към пържена риба, но е идеален и за зеленчуци. Ето как да си го приготвите.

Необходими са Ви:

  • 2 супени лъжици каперси
  • няколко стръка лук
  • 6 кисели краставички
  • 50 мл. фъстъчено масло
  • 1 супена лъжица горчица
  • 2 яйца
  • оцет
  • сол, черен пипер

Разделете жълтъците от белтъците. В купа смесете жълтъците и горчицата. С постоянно бъркане прибавете и фъстъченото масло. Дотук получихме майонеза. Докато е още гъста, добавете оцет. Сега добавете нарязаните на дребно краставички, каперсите и наситнения лук. Объркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер.

Сосът е готов! Приятно похапване!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay