Направете си градина от свежи подправки!

Отглеждайте подправки на балкона и внесете повече свежест в ежедневието си

Направете си градина от свежи подправки!

Свежите и зелени подправки правят всяко ястие по-вкусно и ароматно. В големите супермаркети невинаги можете да откриете пресни подправки. Алтернативният вариант са сухите, които в никакъв случай не носят същия вкус на храната.

За да имате винаги свежи подправки вкъщи, ние ви предлагаме да ги отглеждате сами. Това ще улесни готвенето и ще освежи вашия балкон или градина.

Необходими са ви само почва, семена или готов разсад и саксии. Заложете на подправките, които най-много обичате! Имате избор сред: копър, магданоз, босилек, розмарин и други.

Изберете най-подходящото място с естествена светлина
Ако живеете в апартамент и не разполагате с голям балкон, то спокойно можете да разположите саксиите с подправки на някой от первазите на прозорците в апартамента.

Семена или разсад
В случай че досега никога не сте садили свежи билки и подправки, то може би е по-удачно да заложите на вече готов разсад, който можете да купите от специализирани магазини, но можете да откриете такива и по пазарите при производителите на разсад.

Вижте останали инструкции за това как да засеете свежи подправки и как да се грижите за тях с помощта на колегите от fitwell.bg!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay