Рецепта за черешов пай

Рецепта за черешов пай

Пролетта е тук и е време да започнем да хапваме по-свежи неща, в които има плодове. Затова днес ще ви предложим рецепта за вкусен черешов пай:

Необходими продукти:

около 1 кг череши, почистени, без костилки

1/2 ч. захар

1/4 ч. бърбън

2 ч. л. сок от портокал

2 ч. л. портокалова кора

1/4 ч. царевично нишесте

2 опаковки тесто за пай

1 жълтък

едра захар, за коричката на пайа

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на средна температура, сложете черешите, заедно със захарта, бърбана, портокаловия сок и кора, както и царевичното нишесте. Намалете топлината до ниска и гответе, като разбърквате от време на време, оставете на котлона около 12- 15 минути. След това охладете.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете едната опаковка тесто за пай в тава и нарежете другата опаковка на ленти. Изсипете сместа с черешите върху тестото и наредете лентите отгоре, като ги направите като решетка. Намажете тестото със жълтъка и поръсете със захарта. 

Печете 20 минути, след което намалете температурата и печете около 40 минути, до златисто. Охладете и сервирайте.

Добър апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay