Яденето на повече от тази храна ще ви направи по-щастливи

И то доста бързо

Яденето на повече от тази храна ще ви направи по-щастливи

Повечето хора асоциират щастието от хранене с техните любими ястия- голяма пица Карбонара или огромна купа сладолед. Но въпреки че си мислим, че този тип храна ни прави щастливи, истината е, че плодовете и зеленчуците ни правят най-щастливи.

Обикновено когато ядем салата, мечтаем за голям сандвич с пилешко месо и мислим, че тези зеленчуци съсипват живота ни, но истината е, че колкото повече зеленчуци ядете, толкова по-щастливи ще се чувствате. Положителните емоции нарастват значително след порция плодове или зеленчуци. Изследването показва, че хората, яли плодове или зеленчуци, са няколко пъти по-щастливи от другите. Учените сравняват удовлетворението от храненето с удовлетворението от започване на нова работа след дълъг период на безработица. А всички, които известно време не са имали никакви приходи и са започнали работа, знаят колко позитивни емоции носи това.

Дано тези факти стимулират повече хора да ядат повече плодове и зеленчуци. Освен, че плодовете и зеленчуците гарантират по-добро здраве и предпазват организма от различни заболявания, те ни правят и щастливи. Това е една доста добра причина да наблегнем повече на тези полезни храни.

Следващият път, когато искате да ядете пица или спагети, замислете се. Това, от което наистина имате нужда е една голяма порция свежи плодове и зеленчуци.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay