3 начина, по които закуската може да ви помогне да отслабнете

3 начина, по които закуската може да ви помогне да отслабнете

Някои хора мислят, че прескачането на закуската е голяма тактика за отслабване. Логиката е, че те изрязват калории от дневния си прием. За съжаление, това не работи по този начин. Повечето хора ще компенсират калориите по-късно през деня. Храненето сутрин може действително да ви помогне да постигнете целта си за отслабване и тук има три причини:

1. Закуската забързва метаболизма ви 

Ако пропуснете първото ядене за деня, метаболизмът ви всъщност се забавя, за да спестите енергия. Изследванията показват, че тези, които закусват, редовно губят тегло, а тези, поддържат добра форма и са по-малко склонни да имат наднормено тегло. Освен това хората, които закусват са по-склонни да тренират редовно. Така че не забравяйте да закусвате, и то в рамките на един час след събуждане. 

2. Протеинът намалява апетита за сладкиши

Високото количество протеини при популярни закуски като кисело мляко, пълнозърнести храни и яйца ще ви дадат енергия, така че ще бъде по-малко вероятно да имате нужда от нещо сладко и кофеионови напитки. 

3. Фибрите засищат и правят корема ви плосък

Пълнозърнестите храни и пресните плодове едновременно са чудесен избор за закуска, защото те са с високо съдържание на фибри. Фибрите не само ви кара да се чувствате сити по-дълго, затова не се чувствате гладни между храненията, но също така намаляват подуването на корема, свързано с запек, което прави корема ви по-плосък.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay