Шотландско каре по модния подуим

Мъже в каре

През топлите сезони на 2012г. ще бъдем обградени от шотландски мотиви - карираните платове се очертават като една от най-хитовите тенденции по модния подиум в Милано, научихме от БТА.

 

Колекциите на утвърдени модни имена като Gucci, John Richmond и Etro показаха, че позабравеното каре отново се завръща с пълна сила.

 

Предложенията на Gucci към силния пол включват тесни панталони, прилепнали по тялото мрежести дрехи и разбира се - кожени облекла. Предложения, изпращащи ни обратно към модата през 80-те години на миналия век. Цветовете варират между пясъчни нюанси, бежово, кремаво и жълто. За почитателите на рок движението Gucci предлагат черни сака, ушити със златен или платинен конец.

 

Versace също са се вдъхновили от осемдесетарската мода. В колекциите им виждаме кожени елеци, стигащи до талията, украсени със златни капси, както и кожени якета, съчетани с черен панталон. Освен черно, преобладаващите цветове са червено, синьо и лимоненожълто, а материите коприна и кожа. Именитата Донатела Версаче е проектирала и костюми от карирани платове, а много от манекените на подиума носят големи слънчеви очила.

 

Добри предложения виждаме от британския дизайнер Джон Ричмънд, повлиял се този път от реге музиката. Неговите кожени якета са украсени с бродерии с флорални и геометрични мотиви, а тениските са с изображения на реге икони. Избраните цветове тук са жълто, оранжево и червено.

 

Отличителното в колекцията на модна къща "Етро" са колежанските сака с повдигнати рамене, комбинирани с индийски шалчета. Вечерната мода пък е вдъхновена от 70-те - преобладаващите нощни цветове са розово и оранжево. Вниманието привлякоха и широкополите сламени шапки и отново карираните платове.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 21.06.2011|17:30
На един истински мъж никак не му отива да носи каре. Колкото и да го налагат световноизвестните марки, не вярвам някой истински мачо да облече подобни дрехи. Нямам нищо против гейовете, но те определено са за тях.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay