Кишът е френско ястие, което не е особено популярно у нас. Факт е обаче, че е изключително вкусно и се приготвя доста лесно. Вижте рецептата и се пренесете във Франция с това вкусно изкушение.
Нужни продукти:
- 400 гр. маслено тесто
- 2 лъжици зехтин
- 1 глава лук
- 100 гр. бекон
- 1 чаена чаша сирене чедър
- 3 яйца
- 1 ч.л. брашно
- 300 гр. заквасена сметана
- 1/2 ч. ч. прясно мляко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Вземете форма за пай или някаква тавичка. Постелете тестото, като го притиснете към ръбовете на формата или тавата. Постелете лист хартия за печене върху тестото и го сложете във фурната, на 200 градуса, за около 10 минути (до златисто).
В един тиган загрейте зехтина и запържете лука, заедно с бекона. Изцедете от мазнината и изсипете сместа върху тестото. В отделна купа хубаво разбийте останалите продукти и залейте киша. Печете още 35-40 минути и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |