Лазаня с артишок

Лазаня с артишок
Артишокът представлява голямо бодливо растение. В съдържанието на артишока се откриват доста баластни вещества и микроелементи, като калий, калций, фосфор, магнезий, желязо, натрий. Този бодлив зеленчук е източник на витамин А, В1, В2, С, като е богат на многто белтъчини, мазнини, въглехидрати и ниацин. Всички знаем колко е полезен артишокът, но някак трудно се вписва в менюто ни. Днес ще ви предложим рецепта за лазаня с артишок.
Необходими продукти:
1 опаковка кори за лазаня
3 с. л. масло
2 скилидки чесън
3 с. л. брашно
3 ч. обезмаслено мляко
сол
черен пипер
1 ч. пармезан
2 ч. нарязано пилешко месо
300 гр. спанак
1 консерва артишок
4 ч. моцарела
Лазаня с артишок
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. В голяма тенджера сварете корите за лазаня, както е показано на опаковката. Когато са готови, ги извадете и оставете да се изцедят и изстинат. 
Междувременно, в голям тиган, на средна температура, разтопете масло. Добавете чесъна и оставете около 1 минута. След това добавете брашното и бъркайте, отново около 1 минута. Изсипете и млякото и подправете със сол и черен пипер. Оставете да къкри, докато се сгъсти. Добавете и пармезана и бъркайте, докато стане кремообразно. След това добавете пилешкото месо, спанака и артишока и бъркайте. 
Сглобете лазанята: Вземете една тава и разстелете на дъното малко от соса. Наредете кори, слой от соса и слой моцарела. Редете по този начин, докато имате продукти. Завършете с моцарела. 
Покрийте с фолио и печете около 35 минути. 
Добър апетит! 
 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay