Предлагаме ви рецепта за вкусно ризото със сьомга. Ще ви бъдат необходими:
- 300 гр. ориз
- 2 глави лук
- 1 литър вода
- 2 зеленчукови бульона
- 50 мл. бяло вино
- 600 гр. сьомга
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица чесън на прах
- сметана
- настърган пармезан
Оставете водата да заври и добавете бульоните.
Нарежете лука на дребно и сьомгата на парчета.
В тиган загрейте малко зехтин и сложете ориза. След няколко минути, коагто стане прозрачен, добавете бульона и бялото вино и оставете да се свари. След това добавете сьомгата, сметаната и пармезана. Оставете за още малко на огъня. Овкусете.
Да ви е вкусно!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 3 |