Супер лесни есенни вечери: гулаш

Едно унгарско ястие

Супер лесни есенни вечери: гулаш

Гулашът е традиционно унгарско ястие, което се приготвя от месо, лук и чушки. Гулашът е ястие тип яхния и е много подходящо за есенния сезон. Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязана

2 скилидки чесън

500 гр телешка кайма

сол

черен пипер

1 супена лъжица доматена паста

1 1/4 чаша телешки бульон

1 консерва белени домати

1 консерва доматен сос

1 супена лъжица червен пипер

1 1/2 чаша макарони, несварени

1 чаша сирене Чедър

магданоз

Супер лесни есенни вечери: гулаш

Начин на приготвяне:

В голям тиган на средна температура, загрейте зехтина.

Добавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат.

Добавете каймата и гответе, докато се изпече добре, като я подправите със сол и черен пипер. Изцедете я от мазнината и я върнете обратно с тигана. 

Добавете доматената паста и бъркайте. След това прибавете бульона, доматения сос и доматите. Добавете макароните и червения пипер и разбъркайте. Оставете на котлона около 15 минути, докато макароните станат готови, като разбърквате често. Добавете сиренето, разбъркайте и махнете от котлона. Добавете магданоза и сервирайте.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay