7 ястия, които не бива да си поръчвате в ресторант

Препоръчано от известни готвачи

7 ястия, които не бива да си поръчвате в ресторант

Когато излезете на ресторант или кафе, без значение дали сте отишли да се забавлявате или просто да се нахраните, искате да сте сигурни, че храната, която поръчвате е с високо качество и прясно приготвена. Няколко световно известни готвачи препоръчват да не поръчвате следващите ястия в ресторантите:

1. Добре изпечени пържоли на скара

Известният американски готвач Антъни Bourdain разкрива, че, когато работниците в ресторантите попаднат на застаряващо парче месо те имат две възможности: или да го изхвърлят или ... да го запазите за добре изпечена пържола!

2. Суши със сьомга

Имаме лоши новини за почитателите на сьомгата и сушито. Chef Hank Scrampton препоръчва да не се консумира сладководна сьомга. Причината е, че сладките води са благоприятна среда за размножаване на паразити. Въпреки това замръзяването убива повечето микроби, така че не се притеснявайте.

3. Вегетариански ястия

Според анонимно проучване вегетаринаците са дразнител за готвачите и сервитьорите. Някои готвачи са склонни да отмъстят като добавят няколко парчета риба тон или бекон в салатата.

4. Салата от айсберг

Никога няма да видите служител на ресторант да си поръчва салата от айсберг в заведение. Зелените зеленчуци са много благоприятни за развъждането на бактерии, а всички знаем, че в ресторантите не мият салатати особено внимателно.

5. Хляб

Известни готвачи споделят, че ако има неизядена филия хляб на масата, тя се стопля и се сервира отново. Изглежда апетитно, но определено не е свежа и прясна.

6. Риба в понеделник

Обикновено ресторантите купуват рибата в края на седмицата- четвъртък, петък. Ако си поръчате риба в понеделник, почти със сигурност няма да бъде прясна.

7. Миди

Не трябва да си поръчвате миди, освен ако не сте в специализиран ресторант за морски дарове. Мидите могат лесно да предизвикат хранително отравяне. Ето защо трябва да сте убедени, че мидите са прясни, преди да си ги поръчате.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay