04.08.2023 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Твърде често тофуто e определяно като скучно. Не и тук, тъй като това тофу на скара е пълно с вкус, благодарение на марината от мисо-соя.
Можете да направите гриловано тофу в по-големи количества и да го хапвате няколко дни, като го...
07.02.2023 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Портокаловото пиле е вкусно и много свежо ястие. То е част от китайската кухня и представлява хрупкави пилешки хапки, покрити със сладък сос с аромат на портокал, сервирани върху купчинка ориз.
Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
2...
03.02.2023 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Как може нещо толкова кремообразно и вкусно да е кето!? Тези лесни свински пържоли идват в комплект с гъбен сметанов сос, от който ще бъдете впечатлени.
Сметановият сос помага на свинските пържоли да не изсъхнат и внася разнообразие в...
14.01.2023 | 11:00
по статията работи: Jenite.bg
През последното десетилетие и дори повече, Срирача се превърна от специална подправка в истински феномен. Срирача е сос, който има място на масата на закуска (бъркани яйца), обяд (върху суши) и вечеря (сочни бургери с хрупкав бекон и топено...
06.01.2021 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Бешамел е един от основните 5 соса във френската кухня. Този сос може да се използва като основа и след като се прибавят различни неща към него, той се превръща в друг сос. Бешамелът е много подходящ за паста и лазаня, както и за още много ястия....
10.10.2019 | 17:00
по статията работи: Jenite.bg
Тъй като спагетите са сред любимите ястия на много хора, а в момента кето диетата или нисковъглехидратният режим на хранене са много популярни, решихме да ви предложим рецепта за нисковъглехидратен сос за спагети:
Необходими продукти:
2 с. л....
Повечето от нас още не са се разтоварили след тежките храни около празниците. Пастата не е особено лека храна, но когато се направи с подходящия сос може да бъде много свежа. Ето как да си направите аспержи песто за паста:
Необходими...
Време е за поредния вкусен и лесен сос за паста. Вижте как да си приготвите сос Маринара с 5 сирена:
Необходими продукти:
1 пакет паста Пене
1 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 ч. л сушен риган
1 консерва...
Кейл е една от най-модерните храни в момента, но това колко е здравословна е неуспорим факт. Ако сте сред феновете на италианската кухня и по-специално пастата, но все пак искате да се храните здравословно, тази рецепта е точно за вас. Ето как да си...
Пастата е сред любимите ястия на много хора, затова ще ви предложим няколко лесни соса, които можете да си приготвите вкъщи и да ги комбиниране с всички видове паста. Днес ще ви предложим рецепта за сос "Броколи песто"
Необходими продукти:
1 глава...
Нужни са ви:
100 гр, сирене чедър
200 гр, сметана
1 кафена лъжица брашно
червен пипер
бяло вино
сол, черен пипер
В малка купа смесете брашното, сметаната и виното. Добавете чедъра, нарязан на малки парчета. Добавете брашното. Овкусете....
Има една съставка, която можете да започнете да добавяте в доматения сос- моркови. Никога не съм знаела защо майка ми винаги добавя моркови към домашния доматен сос. Вече разбрах причината- те заместват друга съставка- захарта. Бялата захар е...
Това вкусно ястие ще достави неимоверно удоволствие на вкусовите ви рецептори. Ето и как да си го приготвите.
Нужни са Ви:
1 кг. пуешко филе
2 супени лъжици горчица
2 скилидки чесън
половин чаша бяло вино
бульон
150 грама сметана
25 грама масло
1...
Този сос идва от Франция. Той е вид студен сос, който традиционно се сервира към пържена риба, но е идеален и за зеленчуци. Ето как да си го приготвите.
Необходими са Ви:
2 супени лъжици каперси
няколко стръка лук
6 кисели краставички
50 мл....
Днес е последният ден на нашата виртуална кулинарна обиколка из света на сосовете. И не случайно запазихме "черешката на тортата” за Мароко и една местна рецепта, в която небцето ви несъмнено ще се влюби. А ето я и нея.Необходими продукти:1 кг...
След като в рамките на нашата седмица на сосовете отскочихме до Тайланд, днес е време да се отправим към Америка, откъдето се смята, че произлиза изключително популярната заливка, наречена 1000 острова. А ето и как да си спретнете тази вкусотия у...
Продължаваме пътуването си из света на сосовете, за да може днес да се отправим към екзотичен Тайланд. Наши гидове отново са изключително милите колеги от Kulinar.bg, а ето и каква уникална рецепта споделиха те с нас.Необходими продукти:1 ½...
Солената торта е изключително лесен и в същото време ефектен начин да впечатлите гостите си с апетитно ястие. Най-често тя се прави с палачинки, но днес ще ви предложим една олекотена нейна версия, която се приготвя значително по-бързо и е идеален...
Палачинките са неизменна, да не кажем дори задължителна част от перфектната неделя сутрин. А днес ви предлагаме да изпробвате един малко по-различен, пикантен и изключително вкусен техен вариант. Той идва от Индия и се приготвя по следния...
Съчетанията между сладко и кисело, солено и сладко и т.н. далеч не са най-странните неща, с които можете да се сблъскате в света на кулинарията. Срещат се всякакви рецепти, които използват съвсем неочаквани продукти в осъществяването на уж...
Без значение дали навън вали сняг, или пече жарко слънце, винаги е подходящо време за вкусно гуакамоле!
То е страхотна добавка към всичко хрупкаво, защото е перфектно за топене. С него и най-обикновеният чипс добива страхотен вкус. Днешната...
Така наречената салата "Цезар” носи името на италианеца Цезар Кардини, който през 20-те години на миналия век емигрира зад Океана и отваря ресторант в Тихуана. Веднъж, в разгара на честването на Деня на благодарността заведението му се оказва...
Тиквичките несъмнено са сред най-характерните за сезона зеленчуци. Често обаче консумацията им на родна почва се свежда до пържения им вариант, в комбинация с млечен сос. В стремежа си да разчупим тази "традиция", вече сме ви показвали как да си...
Пържените тиквички са доста характерно и не съвсем здравословно лятно ястие. Признаваме си обаче, че от време на време си позволяваме това изкушение, гарнирано с вкусен сос от кисело мляко, майонеза, копър и чесън.Открихме обаче, че можем успешно да...