Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

12 идеи как да си направите уникални аксесоари за коса, които ще бъдат забелязани от всички

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

Вече споделихме с вас няколко страхотни идеи как сами да си направите уникални колиета, обеци и гривни. Сега е време да допълним колекцията ви от собственоръчно изработени бижута с тези прекрасни аксесоари за коса.

Предложенията, които сме подбрали за вас, варират от ленти и диадеми, до фибички и гребени. Стъпките, които трябва да следвате, са отново подробно обяснени, а материалите, от които ще се нуждаете, ще си набавите лесно от всеки магазин за мъниста.

Даваме ви още един шанс да изпробвате своята сръчност и да покажете обственото си усещане са стил. Цветовата гама, която ще използвате, зависи изцяло от вас. По никакъв начин не сте задължени да се придържате към цветовете, показани на картинките. Знаем, че нямате търпение да смаете всички с уникалните произведения, излязли от ръцете ви, затова се захващайте за работа!

За да си направите показания по-горе красив ластик за коса с нежна панделка, ще се нуждаете от обикновен ластик в цвят по ваш избор и парче твърд плат, отново в предпочитани от вас нюанси. Съветваме ви да не правите панделката прекалено голяма, защото трудно ще я закрепите на косата си.

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

За да си направите следващото ни предложение, може да използвате прозрачна подаръчна хартия в няколко различни цвята, която ще намерите във всеки цветарски магазин. Важно е да бъдете прецизни при изрязването на цветчетата. За да постигнете това, ние ви съветваме да използвате шаблон, с който да очертаете формата върху пластовете плат. Готовото цвете може да прикрепите чрез конец върху диадема, ластик или стабилна шнола.

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

Напоследък много актуални станаха цветните венци в косите. Разбира се, за да бъдат по-дълготрайни, препоръчваме ви да използвате за направата им изкуствени цветя, които можете да закупите от цветарските магазини или от "Всичко по 1 лев". Веднъж щом си набавите цветята, ви остава само да ги прикрепите по означения начин с конец към ластика, който ще служи като диадема на косата ви. Вече имате цветна корона!

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

За да си направите тази красива и нежна диадема, ще се наложи да се поразходите и да потърсите паднали пера от птица. Веднъж щом си набавите поне три такива, остава да ги оцветите със златен или сребърен маркер и да ги залепите с моментно лепило към предварително купена за целта диадема. Резултатът е невероятен!

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса 

Следващата идея бързо се превърна в една от любимите ни, защото е изключително нежна и дискретна, а и лесна за направа. Ще се нуждаете от перлени мъниста, обикновени черни фибички и около метър тел. Резултатът е удивително украшение за вашата прическа.

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

Следващото ни предложение е лесно за направа, но много ефектно и красиво. Ще се нуждаете от съвсем обикновен гребен за прическа и връв в цветове по ваш избор, които да увиете около зъбците. След това гребенът ще се превърне в чудесен акцент на вашата прическа и няма да остане незабелязан от околните.

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

Ретро излъчването е изключително модерно през това лято. Затова тази лента ще бъде чудесен аксесоар за всяка нежна дама, която обича да привлича вниманието към себе си. За направата й се изисква малко повече време, но резултатът няма да ви разочарова!

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

За да се сдобиете със сладки гребени за прическа, се нуждаете единствено от две лентички с различна дължина в цвят по ваш избор, гребен и лепило. Работата по тях отнема много малко време, а резултатът е страхотен. Съветваме ви да си направите няколко панделки в различни ярки цветове. По този начин вашият аксесоар за коса ще се превърне в основен акцент на тоалета ви.

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса


Знаем, че всичкото това прегъване и залепяне на лентички ви се струва ужасно трудно, но ви обещаваме, че този страхотен аксесоар се получава много лесно! Подробно обяснените стъпки по пътя към крайния резултат ще ви помагат в процеса на работа.

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

Показваме ви още една идея за красиви и нежни фибички, които да разнообразяват вашата прическа. Направата им е лесна, защото се нуждаете единствено от обикновени черни фиби, лепило и камъчета по ваш избор. Отново един чудесен аксесоар, които да допълва излъчването ви.

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса

За да си направите следващото ни предложение, ще трябва да поработите малко по-дълго време и да се запасите с доза търпение. Но само погледнете крайния резултат! Не си ли струва усилието?

Направете си сами прекрасни аксесоари за коса


Тънките ленти за коса са още един от аксесоарите, които придобиха особено голяма известност през този сезон. По магазините може да се срещнат най-различни предложения, но ние ви предоставяме възможността сами да си ги измайсторите. Ще се нуждаете от две тънки ленти в различни цветове, обикновен, но здрав, ластик за коса и тънка верижка за акцент.

За още интересни идеи, станете част от Jenite.bg във Facebook!

26 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay